Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur
020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Maximaal pensioenuitkering door vergelijken verzekeraars bij expiratie

22 februari 2020
De hoogte van de pensioenuitkering uit de opgespaarde pensioen- en lijfrenteverzekeringen valt voor gepensioneerden maar al te vaak erg tegen. Hoe haalt u het meeste uit uw aanvullende pensioen- of lijfrente polissen? Ga in ieder geval niet meteen in op het voorstel van uw bestaande verzekeraar!

Babyboomers laat u niks wijsmaken door verzekeraars die al maanden voordat de pensioen- of lijfrenteverzekering vrijkomt op dwingende toon een voorstel tot periodieke uitkering voor uw aanvullend pensioen sturen! 

Meer dan 40% van de gepensioneerden schrikt als de pensioen- of lijfrenteverzekering eenmaal wordt uitgekeerd omdat zij zijn ingegaan op het eerste voorstel van hun verzekeraar. Door het opvragen van meerdere offertes via de vergelijkingssites www.pensioenkoers.nl is een overstap namelijk simpel en zal dit vaak een veel hogere pensioenuitkering opleveren.  

Bij het aankopen van een pensioen of lijfrente zijn de volgende onderwerpen belangrijk om te vergelijken:

Looptijd
Hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. Kies dus voor een lange looptijd als je uitkering gebruikt als noodzakelijke inkomensaanvulling op de AOW en bedrijfspensioen. ‘Als je bijvoorbeeld nog een fiscale ruimte hebt van euro 10.000 per jaar voordat je in een hogere belastingschaal valt, dan is het beter om met de uitkering onder de grens van euro 10.000 te blijven voor een hogere uitkering aanvullend pensioen’.  
 
Uitkeringstermijnen
Hoe minder uitkeringstermijnen voor uw uitkering pensioen hoe hoger het bedrag. Een jaarlijkse uitkering kan tot 2% uitkering schelen ten opzicht van een uitkering per maand.    

Verzekering op 1 leven kan tot 25% schelen in pensioenuitkering
Als de verzekering ook op de partner wordt afgesloten, dan wordt er vaak voor gekozen om 70% of 100% op de partner te laten uitkering bij overlijden. Bij een uitkering op 1 leven stopt bij overlijden de pensioenuitkering. Hoe hoger het percentage naar de partner, hoe minder hoog de aanbieding van de verzekeraar. Een verzekering op één of twee levens kan zomaar 25% in uitkering schelen.

Lees meer over: https://www.pensioenkoers.nl/blog

Laatste blogs

Pensioenuitkering vervroegen naar AOW leeftijd?

25 juli 2021

Levenslange pensioenuitkering aankopen?

03 juni 2021

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar