020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoogte pensioen uitkering vergelijken en aankopen?

Vergelijk uw pensioenuitkering en ontvang onafhankelijk en deskundig advies!

U leest hier meer over de mogelijkheden met uw vrijgekomen pensioen en kunt online eenvoudig berekenen en vergelijken welk pensioen u per maand kunt gaan verwachten. U ontvangt een vrijblijvende offerte voor elke berekening van uw pensioenuitkering en onze deskundige pensioenadviseurs staan klaar om u te helpen bij de aankoop van uw pensioen.

De hoogte van uw vrijkomende pensioenuitkering berekenen

Bij een vrijkomend pensioenkapitaal moet u zelf een pensioen aankopen bij een verzekeraar. Bij Pensioenkoers kunt u online vrijblijvend de hoogte van uw pensioen uitkering berekenen en de diverse mogelijkheden bekijken. 

De pensioenexperts van Pensioenkoers leggen uit welke stappen u kan ondernemen en welke keuzes voor uw persoonlijke situatie het beste uitpakken. Pensioenkoers zorgt ervoor dat u de hoogste uitkering krijgt voor uw pensioen uitkering. Een voordeel dat levenslang doorloopt!
 

Keuzes pensioen aankopen 

Bij het vrijkomen van uw pensioenkapitaal heeft u verschillende keuzes. Eerder of later met pensioen gaan, vaste gelijkblijvende pensioenuitkering, levenslang pensioen, tijdelijke pensioen, variabele pensioen of een hoog-laag uitkering. Zo heeft u zelf de keuze om uw  pensioenuitkering naadloos te laten aansluiten bij uw persoonlijke wensen en omstandigheden.


Keuzes voor jouw pensioenuitkering

Heeft u via uw werkgevers een bedrag opgebouwd voor uw pensioen? Dan ontvang u dit pensioen niet vanzelf. Van het opgebouwde pensioenkapitaal moet u zelf uw pensioenuitkering aankopen. Daarbij zijn er een aantal keuzes. Uiterlijk zes maanden voor uw pensioendatum krijgt uw bericht van de pensioenuitvoerder(s) over de keuzemogelijkheden.

Welke keuzes je precies hebt, hangt af van uw pensioenregeling en van de gewenste pensioenuitkering. Hieronder staat een overzicht:.

 

Samenvoegen pensioenuitkeringen

  1. Komen uw verschillende pensioenkapitalen niet in dezelfde periode vrij? Dan kunt u  de pensioendatums vervroegen of uitstellen zodat de kapitalen tegelijk vrijkomen en u er één pensioenuitkering mee kan kopen.
  2. Zijn er meerdere pensioenkapitalen opgebouwd? En komen deze pensioenkapitalen in dezelfde periode vrij? Dan kunt u hiermee ook één pensioenuitkering kopen.
  3. Dit is wel zo overzichtelijk en kan veel kosten schelen. Het maakt daarbij niet uit of de pensioenkapitalen afkomstig zijn van een pensioenverzekeraar, pensioenfonds of premie pensioeninstelling.


Lees meer over:

·        Vaste pensioenuitkering

·        Variabele pensioenuitkering

·        Hoog / laag pensioenuitkering


Wat zijn de beste keuzes voor uw vrijkomende pensioen?

Bij de aankoop van uw pensioen zijn er aantal keuzes die gemaakt moeten worden. Welke keuzes dit zijn hangt af van uw persoonlijke situatie en het soort pensioen dat u heeft opgebouwd.

Wij onderscheiden twee soorten pensioenregelingen;

1. Hoogste uitkering bij aankopen pensioen?
Bij het vrijkomen van een pensioenuitkering is de salaris/dienstijdregeling de meeste gebruikte pensioenvorm. Deze pensioenen staan ook bekend als zogenaamde eindloon- of middelloonregelingen.

De hoogte van de pensioenuitkering staat al vast en is gebaseerd op het laatst verdiende salaris of het gemiddelde van de dienstjaren. Het pensioen gaat op pensioendatum automatisch van start en vaak hoeft u alleen een bankrekeningnummer door te geven. Met dit pensioen kunt u niet "shoppen" en wordt uitgekeerd door de verzekeraar of het pensioenfonds waar het is opgebouwd. 

2. Beschikbare Premieregeling
Deze pensioenvorm is de laatste jaren populair. Uw werkgever betaalt iedere maand een premie voor uw pensioen en bouwt met deze premie een pensioenkapitaal op dat op uw pensioendatum beschikbaar komt.

Met dit opgebouwde pensioenkapitaal kunt u op pensioendatum een pensioenuitkering aankopen. Op onze website kunt u de hoogte van uw pensioenuitkering berekenen van alle grote verzekeraars.

Binnen 1 minuut kunt u online een vrijblijvende persoonlijke pensioenofferte aanvragen. Pensioenkoers heeft hieronder alle facetten van uw pensioen uiteengezet. Wij zijn altijd bereid om u telefonisch te woord te staan met een onafhankelijk en deskundig advies over uw vrijkomende pensioenkapitaal. samen met u zoeken wij naar kansen en mogelijkheden.

Kies de pensioenuitkering die bij u past!

Heeft u bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaat u met pensioen? Dan komt er vaak op uw pensioendatum een pensioenkapitaal vrij, waarvan u zelf een pensioenuitkering moet aankopen. Uw pensioenuitkering kunt u aanpassen aan úw persoonlijke wensen en omstandigheden. De keuze voor uw pensioenuitkering kan u zelf vergelijken en afsluiten op pensioenkoers.nl. Er zijn verschillende opties:
  • Een levenslang gelijkblijvend pensioen.
  • Een hoog-laag-pensioen. U ontvangt bij deze pensioenuitkering gedurende vijf of tien jaar een hoge uitkering voor een hoger inkomen in de beginfase van uw pensioen. Na deze periode ontvangt u levenslang een lagere pensioenuitkering. U haalt een deel van uw pensioen naar voren en laat dit versneld uitkeren. De verhouding hoog- laag ligt vast en is 100:75. 
  • Een variabel pensioen (op basis van beleggen).
  • Nabestaandenpensioen inruilen voor een hogere pensioenuitkering (uiteraard alleen mogelijk na akkoord van uw partner).

Wat is een Direct Ingaand Pensioen?

Valt u pensioen vrij? En heeft u een pensioen opgebouwd waarbij op uw pensioendatum een geldbedrag beschikbaar komt? Dan moet u van dit bedrag een pensioenuitkering aankopen. Een Direct Ingaand Pensioen is een pensioenuitkering die ingaat op uw pensioendatum. U koopt deze pensioenuitkering met de koopsom aan die beschikbaar komt op de pensioendatum. Hoe hoog de pensioenuitkering is, hangt af van de beschikbare koopsom en van een aantal andere zaken:
  • Hoogte van de marktrente op het moment dat u de uitkering aankoopt. 1% meer of minder rente geeft 10-12% meer of minder pensioen per maand.
  • Levensverwachting. Hoe langer de levensverwachting, hoe langer uw pensioen moet uitkeren en hoe lager de uitkering per maand. En andersom uiteraard. Verzekeraars gaan bij deze berekening uit van een gemiddelde levensverwachting en hanteren daarvoor hun eigen sterfte tabellen. 
  • Kosten. 
Uw pensioenuitkering is belangrijk voor uw inkomen later. U moet de keuzes over uw pensioenuitkering zorgvuldig maken om te bepalen welke pensioenuitkering bij u past. Er zijn twee mogelijkheden die u kunt kiezen met betrekking tot uw pensioenuitkering:


Vaste pensioenuitkering (op basis van rente)

Het is prettig om te weten hoeveel pensioen u krijgt. Nu én in de toekomst. De hoogte van uw uitkering staat vooraf vast. U kunt kiezen voor een uitkering die altijd even hoog blijft of voor een hoog/laag uitkering die de eerste jaren hoger is, en daarna juist lager. 


Variabele pensioenuitkering (op basis van beleggen)

Wilt u niet helemaal vastzitten aan de marktrente op het moment dat u de uitkering aankoopt en profiteren van de resultaten van beleggingen? Dan is het variabel pensioen interessant. Kijk voor meer informatie op onze pagina over variabel pensioen www.pensioenkoers.nl/variabelpensioen 

Waarop moet u letten bij de aankoop van uw pensioenuitkering?
Pensioenkoers.nl geeft u hierover deskundig en onafhankelijk advies om alles te optimaliseren. U moet een pensioen kiezen dat het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Bent u bijvoorbeeld afhankelijk van dit pensioen inkomen om te voorzien in uw levensonderhoud dan dient u daar geen extra risico mee te lopen en te kiezen voor een vast pensioen (rente). Is het pensioen extra dan kunt u het zich misschien veroorloven om een deel van het pensioen te beleggen met de kans op een hoger pensioen. 

Zelf pensioen berekenen 

Op onze site berekent u eenvoudig op basis van uw opgebouwde pensioenkapitaal hoe hoog uw pensioenuitkering wordt bij de diverse pensioenverzekeraars. Deze pensioen berekeningen zijn gebaseerd op de actuele rekenrentes. Alles real time en up to date. Circa 2 maanden voordat uw pensioen ingaat kunnen de pensioenoffertes gegarandeerd worden, dan valt de ingangsdatum van uw pensioen binnen de geldigheidsduur van de offerte. Eerder kan dit niet vanwege de beperkte rentegarantie, indicatief kunt u uiteraard wel eerder rekenen. Zo weet u waar u in de toekomst ongeveer aan toe bent. 

Bent u in het bezit van een beschikbare premieregeling voor uw vrijkomende pensioen dan kiest u zelf welke verzekeraar het pensioen aan u gaat uitkeren. Dat kan uw huidige verzekeraar of pensioenfonds zijn maar u kunt ook overstappen naar een andere pensioenverzekeraar. In veel gevallen levert dit een aanzienlijk hogere maandelijkse pensioenuitkering op. Een voordeel dat levenslang doorloopt. Wij berekenen graag voor u of overstappen loont!

Vrijblijvende offerte
Gaat uw pensioen binnen 2 maanden in dan kunt u nu een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Vrijwel alle verzekeraars rekenen mee op onze website. Wanneer u via onze site een vrijblijvende offerte aanvraagt controleren wij automatisch ook de tarieven van alle andere verzekeraars, ook die niet meerekenen op de site. Ook zijn er verzekeraars die bereid zijn hun rente te verhogen om zo als beste aanbieder uit ons vergelijk te komen. Ook deze offertes vragen wij voor u aan. Zo bent u verzekerd van de hoogste mogelijke pensioenuitkering. Met onze vrijblijvende offerte kunt u eenvoudig vaststellen of het de moeite waard is om over te stappen naar een andere verzekeraar. Pensioen aankopen loont bij Pensioenkoers.nl! Baat het niet dan schaadt het in ieder geval zeker ook niet! 

Garantie, Beleggen of een combinatie voor uw pensioenuitkering?

Sinds kort heeft u bij de aankoop van uw pensioen de keuze uit een traditioneel vast en gegarandeerd pensioen (rente) en een pensioen op basis van beleggingen (variabel). Bij de gegarandeerde variant wordt de uitkering gebaseerd op de rente die geldt op het moment van aankopen. De uitkering is vast en gegarandeerd en zal nooit meer wijzigen. Door de aanhoudende lage rente is een tweede variant geïntroduceerd waarbij de uitkering jaarlijks wordt aangepast. De hoogte van deze variabele uitkering is afhankelijk van het rendement op de onderliggende beleggingen, de ontwikkeling van de levensverwachting en de ontwikkeling van de rente. De hoogte van uw uitkering wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Ook een combinatie van beide vormen, beleggen met een garantie bijvoorbeeld 50% vast pensioen en 50% variabel is mogelijk. Er is meer informatie beschikbaar op onze website op www.pensioenkoers.nl/variabelpensioen


Wat is de looptijd van pensioen?

Als het pensioenkapitaal op uw pensioendatum vrijkomt (expireert) moet een levenslang pensioen worden aangekocht. Het ouderdomspensioen keert dan uit tot het moment waarop u komt te overlijden. Koopt u een pensioen aan in combinatie met een nabestaandenpensioen (een 2e verzekerde) dan zal ook het partnerpensioen levenslang zijn. Alleen wanneer een pensioenkapitaal voor de pensioendatum expireert, bijvoorbeeld op 62-jarige leeftijd, dan kan in uitzonderlijke gevallen een tijdelijk pensioen toegestaan zijn. Een overbruggingspensioen of prepensioen. Deze mogelijkheid moet dan zijn vastgelegd in de pensioenbrief die bij aanvang van de opbouw is opgesteld.

Wat is partnerpensioen (nabestaandenpensioen)?

Indien u een pensioen aankoopt op twee levens, dus met partnerpensioen, bedraagt dit partnerpensioen maximaal 70% van het ouderdomspensioen. De pensioengerechtigde (de 1e verzekerde) ontvangt te allen tijde, dus ook na overlijden van de 2e verzekerde, 100% van de pensioenuitkeringen. Indien de 1e verzekerde overlijdt en het pensioen overgaat naar de partner (2e verzekerde) bedraagt zijn of haar uitkering 70% van de oorspronkelijke uitkering.

Veel pensioenregelingen bieden de mogelijkheid om partnerpensioen uit te ruilen tegen een hoger ouderdomspensioen. In dit geval verlaagt u het partnerpensioen naar bijvoorbeeld 50% i.p.v. 70% en wordt het ouderdomspensioen hierdoor verhoogd. Ook is het mogelijk om in zijn geheel af te zien van het recht op partnerpensioen. Het pensioen wordt dan op één leven aangekocht en zal aanzienlijk verhoogd worden. Dit kan alleen na uitdrukkelijke goedkeuring van uw partner. 

Wat is een hoog-laag constructie bij een pensioenuitkering?

Zoals hierboven is omschreven moet een pensioen altijd levenslang worden uitgekeerd. Er bestaat echter de mogelijkheid om het pensioen de eerste jaren te verhogen, een zogenaamde hoog-laag constructie. De verhouding tussen de uitkeringen in de hoge en de lage periode mag maximaal 100:75 bedragen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een hogere uitkering gedurende de eerste vijf of tien jaar.
Indien u contact met ons opneemt ontvangt u de offerte vrijblijvend per e-mail.

AOW compensatie pensioen
Wij mogen voor uw AOW datum vanuit uw pensioen een tijdelijk hogere uitkering aanbieden tot aan uw AOW datum. Op deze manier kunt u een deel van het pensioenkapitaal naar voren halen en de periode tot aan uw AOW overbruggen. De tijdelijk hogere uitkering vanuit uw pensioen is aanzienlijk! Indien u contact met ons opneemt informeren wij u graag verder. 

Hogere rente voor uw pensioen? 

Wij merken dat veel consumenten wachten met de aankoop van hun pensioen en zo speculeren op een stijging van de rente. Dit lijkt logisch maar blijkt in veel gevallen achteraf een slechte keuze te zijn. Pensioen keert levenslang uit en elke maand dat het later ingaat "mist" u feitelijk ook een uitkering. Dat moet u eerst weer goedmaken als u uw pensioen uitstelt. Vaak duurt het meer dan 10-15 jaar voordat u de gemiste termijnen heeft ingelopen.

Verder kan het zijn dat in de uitstelperiode de levensverwachting wordt aangepast waardoor zelfs bij een gestegen rente het pensioen niet hoger uitvalt! 

Verder dient u er ook goed op te letten wat de dekking is bij overlijden in de uitstelperiode. Zodat bij uw overlijden uw nabestaanden niet voor onaangename verassingen komen te staan met een aanzienlijk lager pensioen.  

Genoeg reden om u goed te laten adviseren. Verzekeraars zijn vaak enthousiast over het uitstellen van uw pensioen maar het is de vraag in wiens belang dit is! 

Vrije keuze voor een pensioenuitvoerder
U heeft een vrije keuze voor het aankopen van uw pensioenuitkering. Dat mag bij de huidige pensioenuitvoerder waar het pensioenkapitaal is opgebouwd, maar ook bij andere pensioenuitvoerders. In de meeste gevallen heb je een financieel adviseur  nodig om een pensioenuitkering aan te kopen, maar bij sommige pensioenaanbieders kunt u het ook zelf regelen.

Het is altijd verstandig om meerdere pensioenuitkering offertes met elkaar te vergelijken. De keuzemogelijkheden zijn verschillend per aanbieder en de hoogte van de pensioenuitkering kan verschillen. Een verschil van een paar tientjes per maand kan over de gehele looptijd tot uw overlijden wel duizenden euro’s uitmaken. Het kan dus lonen om verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Maak een vrijblijvende vergelijking van uw pensioenuitkering bij Pensioenkoers


Voordelen vergelijken pensioenen op Pensioenkoers

Pensioenkoers berekent op basis van uw pensioenkapitaal wat de beste keuzes zijn als u met pensioen gaat. Maak zelf alvast een proefberekening op onze website, na het aanvragen van de offerte nemen wij telefonisch contact met u op om vervolgens samen te bepalen wat voor u de juiste keuze is. Uiteindelijk kiest u zelf bij welke pensioenuitvoerder u uw pensioenuitkering wil aankopen. Wij geven u het beste aanbod dat bij u past en geven inzicht in de hoogte van de uitkering en de voorwaarden van de verschillende pensioenaanbieders. De berekening van pensioenuitkering kan dagelijks verschillen doordat dit afhankelijk is van de marktrente/ kosten en levensverwachting. Pensioenkoers volgt alles op de voet en bieden u altijd de scherpste rente, zodat u altijd de hoogste uitkering heeft! Vaak kunnen wij zelfs een hogere uitkering aanbieden dan een standaard offerte! 


Zie ook
AOW
Mijn pensioenoverzicht

Belangrijke informatie

www.svb.nl
www.belastingdienst.nl
www.mijnpensioenoverzicht.nl
www.aow.nl
www.nibud.nl

Video met uitleg expert
Uitleg lijfrente berekenen
Uitleg lijfrente polis
Uitleg banksparen
Uitleg lijfrente
Uitleg uniform pensioen overzicht
Uitleg woekerpolis


Direct vergelijken
Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20