020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoogste uitkering voor banksparen?

Banksparen lijfrente vergelijken?
Bereken en vergelijk banksparen voor de hoogste uitkering op www.pensioenkoers.nl/berekenen. Pensioenkoers.nl is de eerste website waar u lijfrentes van banken en verzekeraars kunt vergelijken. Zo bent u zeker van de hoogste uitkering voor uw lijfrente! Bancaire lijfrentes bieden in veel gevallen hogere rentes, lagere kosten en betere voorwaarden dan de lijfrentes van verzekeraars. Banksparen is echter niet in alle situaties toegestaan. Wij zetten voor u uiteen in welke gevallen u gebruik kunt maken van de bancaire lijfrente:

Lijfrente Nieuw Regime vóór 01-01-2014:

Valt uw lijfrentekapitaal onder het nieuwe regime en dan kunt u gebruik maken van de bancaire lijfrente. Heeft u geen premies meer betaald na 31-12-2013 en start de bancaire lijfrente in of na het kalanderjaar waarin u de 65-jarige leeftijd bereikt, dan bedraagt de minimale looptijd 5 jaar. U dient dan wel rekening te houden met een maximale uitkering van € 21.248,- per jaar (2016). Start uw lijfrente voor uw 65e dan moet de lijfrente minimaal tot de 85-jarige leeftijd uitkeren.

Lijfrente Nieuw Regime vanaf 01-01-2014:

Heeft u vanaf 1 januari 2014 nog premies betaald voor uw lijfrente dan zijn de regels in verband met de gewijzigde Aow-ingangsdatum aangepast. Vanaf de Aow-ingangsdatum kunt u een bancaire lijfrente aankopen met een looptijd van 5 jaar of langer. Laat u de lijfrente echter ingaan voor de Aow-ingangsdatum dan moet de lijfrente minimaal uitkeren tot 20 jaar na de Aow-ingangsdatum. 

Overbruggingslijfrente:
Een tijdelijke uitkering tot uw 65e of de Aow-ingangsdatum, een zogenaamde overbruggingslijfrente, is niet toegestaan met een bancaire lijfrente en kan uitsluitend door een verzekeraar worden aangeboden. Ook een levenslange lijfrente wordt uitsluitend door verzekeraars aangeboden en kan niet bij een bank worden aangekocht. 

Lijfrente Oud Regime:

Valt uw lijfrentekapitaal onder het oude regime dan kunt u gebruik maken van de bancaire lijfrente. Op het moment dat u de lijfrente overhevelt van een verzekeraar naar een bank vervallen echter alle eigenschappen van het oude regime en wordt uw lijfrentekapitaal onherroepelijk omgezet naar nieuw regime. Vervolgens gelden alle voorwaarden zoals hierboven vermeld worden. Indien u gebruik wenst te maken van de eigenschappen van het oude regime kunt u geen gebruik maken van de bancaire lijfrente.


Gouden Handdruk:

Ook uw gouden handdruk (stamrecht) kapitaal kan gebruikt worden voor aankoop van een bancaire lijfrente. Er gelden geen speciale eisen voor de bancaire lijfrente die verschillen van de voorwaarden waar een verzekerde lijfrente aan moet voldoen.

Pensioen:
U kunt met een pensioenkapitaal GEEN bancaire lijfrente aankopen. Uiteraard kunt u wel een pensioenuitkering aankopen bij een verzekeraar. Een berekening pensioen kunt u bij vrijblijvend opvragen.

Verschillen bancaire en verzekerde lijfrente:
Uit bovenstaande opsomming blijkt met welke vrijkomende kapitalen u een bancaire lijfrente kunt aankopen. Behalve de hoogte van de uitkering zijn er meer verschillen tussen banksparen en verzekeren. De belangrijkste verschillen tussen de bancaire en de verzekerde lijfrente hebben wij voor u samengevat. Bent u benieuwd naar de opbrengsten van zowel de bancaire als de verzekerde lijfrente? Bereken uw lijfrente en ontvang gratis en vrijblijvend de offerte per e-mail.

 
Direct vergelijken
Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering vinden lastig? Wij maken het graag gemakkelijk voor u.
Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten. Onze
experts staan voor u klaar met advies en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20