020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoogste uitkering voor banksparen? Ontvang een vrijblijvende offerte voor uw pensioen!

Banksparen vergelijken?

Pensioenkoers.nl is de eerste website waar u lijfrentes van banken en verzekeraars kunt vergelijken. Zo bent u zeker van de hoogste uitkering voor uw lijfrente! Bancaire lijfrentes bieden in veel gevallen hogere rentes, lagere kosten en betere voorwaarden dan de lijfrentes van verzekeraars. Banksparen is echter niet in alle situaties toegestaan. Wij zetten voor u uiteen in welke gevallen u gebruik kunt maken van de bancaire lijfrente:

Lijfrente Nieuw Regime vóór 01-01-2014:

Valt uw lijfrentekapitaal onder het nieuwe regime en dan kunt u gebruik maken van de bancaire lijfrente. Heeft u geen premies meer betaald na 31-12-2013 en start de bancaire lijfrente in of na het kalanderjaar waarin u de 65-jarige leeftijd bereikt, dan bedraagt de minimale looptijd 5 jaar. U dient dan wel rekening te houden met een maximale uitkering van € 26.462,- per jaar (2024). Start uw lijfrente voor uw 65e dan moet de lijfrente minimaal tot de 85-jarige leeftijd uitkeren.

Lijfrente Nieuw Regime vanaf 01-01-2014:

Heeft u vanaf 1 januari 2014 nog premies betaald voor uw lijfrente dan zijn de regels in verband met de gewijzigde Aow-ingangsdatum aangepast. Vanaf de Aow-ingangsdatum kunt u een bancaire lijfrente aankopen met een looptijd van 5 jaar of langer. Laat u de lijfrente echter ingaan voor de Aow-ingangsdatum dan moet de lijfrente minimaal uitkeren tot 20 jaar na de Aow-ingangsdatum. 

Overbruggingslijfrente:
Een tijdelijke uitkering tot uw 65e of de Aow-ingangsdatum, een zogenaamde overbruggingslijfrente (maximale uitkering per jaar € 63.288,- (2023), is niet toegestaan met een bancaire lijfrente en kan uitsluitend door een verzekeraar worden aangeboden. Ook een levenslange lijfrente wordt uitsluitend door verzekeraars aangeboden en kan niet bij een bank worden aangekocht. Een verzekerde lijfrente keert echt uit zo lang u leeft en een bancaire lijfrente veelal 20-30 jaar en stopt dan. 

Lijfrente Oud Regime:

Valt uw lijfrentekapitaal onder het oude regime dan kunt u gebruik maken van de bancaire lijfrente. Op het moment dat u de lijfrente overhevelt van een verzekeraar naar een bank vervallen echter alle eigenschappen van het oude regime en wordt uw lijfrentekapitaal onherroepelijk omgezet naar nieuw regime. Vervolgens gelden alle voorwaarden zoals hierboven vermeld worden. Indien u gebruik wenst te maken van de flexibele eigenschappen van het oude regime (schenken lijfrentetermijnen, korte uitkering, etc) kunt u geen gebruik maken van de bancaire lijfrente.

Hoeveel pensioen kan ik aankopen met kaptiaal uit banksparen of bancaire lijfrente?

Gouden Handdruk:
Ook uw gouden handdruk (stamrecht) kapitaal kan gebruikt worden voor aankoop van een bancaire lijfrente. Er gelden geen speciale eisen voor de bancaire lijfrente die verschillen van de voorwaarden waar een verzekerde lijfrente aan moet voldoen.

Pensioen:
U kunt met een pensioenkapitaal GEEN bancaire lijfrente aankopen. Uiteraard kunt u wel een levenslange pensioenuitkering aankopen bij een verzekeraar. 

Verschillen bancaire en verzekerde lijfrente:
Uit bovenstaande opsomming blijkt met welke vrijkomende kapitalen u een bancaire lijfrente kunt aankopen. Behalve de hoogte van de uitkering zijn er meer verschillen tussen banksparen en verzekeren.

Pensioenkoers geeft advies over de belangrijkste verschillen tussen banksparen en verzekerde lijfrente. Maak een vergelijking als u ook benieuwd naar de opbrengsten bij de aankoop van zowel de bancaire als de verzekerde lijfrente of neem contact met ons op.  

 
Direct vergelijken
Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20