020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoe kan ik mijn pensioenuitkeringen samenvoegen?

27 november 2023
Als u meerdere pensioenuitkeringen heeft, dan is het mogelijk om deze samen te voegen tot één uitkering. Dit geeft u meer overzicht en gemak, en in sommige gevallen ook een hoger pensioen. Maar hoe doet u dat? Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

1. Maak een overzicht van al uw pensioenuitkeringen

U kunt hiervoor gebruikmaken van de website mijnpensioenoverzicht.nl, waar u met uw DigiD kunt inloggen. Hier ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij verschillende werkgevers en pensioenfondsen.

2. Laat de voorwaarden en kosten van uw pensioenuitkeringen vergelijken

Let op zaken zoals de hoogte van de uitkering, de indexatie, de partnerpensioenregeling, de mogelijkheid tot uitruil of hoog-laagconstructie, en de administratiekosten. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met een onafhankelijk adviseur.

3. Beslis of u uw pensioenuitkeringen wilt samenvoegen of niet

Dit hangt af van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Het kan namelijk zo zijn dat u meer of minder pensioen krijgt als u samenvoegt, afhankelijk van de rentestand en de tarieven van de uitvoerders.

4. Vraag een offerte aanvraag bij uw pensioenuitvoerder binnen zes maanden

Een aanvraag voor het samenvoegen van uw pensioenuitkeringen moet u indienen binnen zes maanden voordat uw eerste pensioenuitkering ingaat. De offerte geeft aan hoeveel pensioen u krijgt als u al uw uitkeringen overdraagt naar deze uitvoerder.

5. Accepteer de offerte en regel de overdracht van uw pensioenuitkeringen

U moet hiervoor een formulier invullen en ondertekenen, waarin u aangeeft dat u akkoord gaat met de overdracht. Uw oude pensioenuitvoerders zullen dan het opgebouwde kapitaal overmaken naar uw nieuwe uitvoerder, die vervolgens uw pensioenuitkering zal uitbetalen.

Dit zijn de stappen die u kunt nemen bij het samenvoegen van uw pensioenuitkeringen. Het is een belangrijke beslissing die invloed heeft op uw inkomen na uw pensionering, dus neem de tijd om uw pensioenuitkeringen te vergelijken en laat u goed informeren door een deskundig onafhankelijke pensioenadviseur.

Laatste blogs

Afspraken wet toekomst pensioenen

26 februari 2024

Hoe werkt pensioen in het buitenland?

10 februari 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20