020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Welke pensioen koop ik van mijn opgebouwde pensioen?

20 november 2023
Als u met pensioen gaat, moet u een keuze maken over hoe u uw opgebouwde pensioen wilt ontvangen. U kunt kiezen uit verschillende soorten pensioenen, zoals een vast of een variabel pensioen, een hoog-laag pensioen of een partnerpensioen. In deze blog post leg ik uit wat deze opties inhouden en waar u op moet letten bij het maken van uw keuze.
 

Gelijkblijvend pensioen

Een vast pensioen is een pensioen dat elke maand hetzelfde bedrag uitkeert, zolang u leeft. Dit geeft u zekerheid over uw inkomen, maar ook weinig flexibiliteit. U kunt bijvoorbeeld niet meer of minder pensioen ontvangen als uw situatie verandert.
 

Variabel pensioen

Een variabel pensioen is een pensioen dat elk jaar kan veranderen, afhankelijk van de beleggingsresultaten van uw pensioenuitvoerder. Dit geeft u meer kans op een hoger pensioen, maar ook meer risico op een lager pensioen. U heeft ook meer invloed op de beleggingsmix van uw pensioen.
 

Hoog-laag pensioen

Een hoog-laag pensioen is een pensioen dat in de eerste jaren hoger is en daarna lager wordt. Dit kan handig zijn als u in het begin meer geld nodig heeft, bijvoorbeeld om te reizen of uw hypotheek af te lossen. U moet er wel rekening mee houden dat uw inkomen later lager wordt.

 

Partnerpensioen

Een partnerpensioen is een pensioen dat ook aan uw partner wordt uitgekeerd als u overlijdt. Dit geeft u en uw partner meer zekerheid, maar ook een lager pensioen voor uzelf. U kunt zelf bepalen hoeveel procent van uw pensioen u wilt delen met uw partner.

 

Gebruik van online tools of deskundig advies voor uw pensioen

Welk pensioen het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen. U kunt gebruik maken van online pensioen tools of advies inwinnen bij een onafhankelijke adviseur om u te helpen bij uw keuze. Het is belangrijk dat u zich goed informeert en tijdig een beslissing neemt, want uw keuze is meestal definitief.

Laatste blogs

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Gratis berekening van pensioenuitkering

24 mei 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20