020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Met welke zaken moet ik rekening houden bij pensionering?

12 november 2023
Als u met pensioen gaat, verandert er veel in uw leven. U stopt met werken, u krijgt een ander inkomen en u heeft meer vrije tijd. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op uw pensioen. In deze blog post geven we u een aantal tips om uw pensioen te regelen.
 

Controleer uw pensioenoverzicht

Uw pensioenoverzicht laat zien hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij uw werkgever(s) en hoeveel AOW u krijgt van de overheid. U kunt uw pensioenoverzicht online bekijken op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Zo weet u hoeveel inkomen u kunt verwachten als u met pensioen gaat.
 

Maak een begroting voor uw pensioenuitkering

Als u met pensioen gaat, verandert uw inkomen. Uw salaris stopt, maar u krijgt wel pensioen en AOW. Daarnaast kunt u ook te maken krijgen met andere kosten, zoals zorgverzekering, belastingen en hobby's. Het is verstandig om een begroting te maken van uw inkomsten en uitgaven na uw pensioen. Zo kunt u zien of u genoeg geld heeft om rond te komen en of u nog extra moet sparen of beleggen.
 

Kies uw pensioendatum

U kunt zelf kiezen wanneer u met pensioen gaat. De standaard pensioenleeftijd is 67 jaar, maar u kunt ook eerder of later stoppen met werken. Dit heeft wel gevolgen voor de hoogte van uw pensioen en AOW. Als u eerder stopt, krijgt u minder pensioen en AOW. Als u later stopt, krijgt u meer pensioen en AOW. U moet ook rekening houden met de fiscale regels en de voorwaarden van uw pensioenfonds of -verzekeraar. U kunt uw pensioendatum doorgeven aan uw werkgever en aan uw pensioenuitvoerder. Een vrijblijvende vergelijking van uw pensioenuitkering kunt u berekenen op onze website.
 

Plan uw vrije tijd

Met pensioen gaan betekent ook dat u meer vrije tijd heeft. U hoeft niet meer te werken, maar u kunt wel andere dingen doen die u leuk of zinvol vindt. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, reizen, sporten, hobby's of cursussen. Het is goed om na te denken over hoe u uw vrije tijd wilt invullen en wat u daarvoor nodig heeft. Zo voorkomt u dat u zich verveelt of eenzaam voelt na uw pensioen.
 

Blijf gezond na uw pensionering

Met pensioen gaan is een grote verandering in uw leven. Het kan invloed hebben op uw gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Eet gezond, beweeg regelmatig, slaap voldoende en vermijd stress. Zoek ook contact met andere mensen, zoals familie, vrienden of lotgenoten.
 

Bereken de hoogte van uw vrijkomende pensioenuitkering 

Bij een vrijkomend pensioenkapitaal moet u zelf een pensioen aankopen bij een verzekeraar. Bij Pensioenkoers kunt u online vrijblijvend de hoogte van uw pensioen uitkering berekenen en de diverse mogelijkheden bekijken. 

De pensioenexperts van Pensioenkoers leggen uit welke stappen u kan ondernemen en welke keuzes voor uw persoonlijke situatie het beste uitpakken. Pensioenkoers zorgt ervoor dat u de hoogste uitkering krijgt voor uw pensioen uitkering. Een voordeel dat levenslang doorloopt!

Laatste blogs

Uw pensioen en andere uitkeringen

16 juni 2024

Wat zijn de wijzigingen nieuwe pensioenwet?

01 juni 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20