Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur
020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Tips pensioenuitkering aankopen

30 december 2022
1. Maak een overzicht hoeveel geld u nodig heeft om alle uitgaven te kunnen bekostigen. Maak daarna een vergelijking van uw pensioenuitkering bij het aankopen van uw pensioen

2. Er zijn verschillende manieren om pensioenuitkeringen te kopen, zoals via een pensioenuitvoerder, een verzekeraar of een beleggingsfonds. 
 
3. Zoek deskundig pensioenadvies voordat u pensioenuitkeringen gaat aankopen. 
 
4. Lees de voorwaarden om te begrijpen wat het product precies omvat en wat de risico's zijn.

5. Er zijn verschillende kosten verbonden bij aankopen van pensioenuitkeringen, zoals kosten voor de aankoop van het product. Houd deze kosten in gedachten bij het maken van uw beslissing.

6. Let op de fiscale gevolgen bij het aankopen van pensioenuitkeringen. Het is mogelijk om met 60 jaar is vervroegd pensioen aan te vragen als je daar zelf de financiële middelen voor hebt. Je hebt op deze leeftijd echter geen recht op een AOW-uitkering. 
 
7. Er zijn verschillende soorten pensioenuitkeringen: variabel pensioen, levenslang pensioen, tijdelijk pensioen, hoog-laag pensioen, vroegpensioen.

8. Bekijk de bruto en netto uitkering per maand bij het bij het maken van uw beslissing. Op onze berekeningspagina kunt alle grote aanbieders met elkaar vergelijken. In meer van 90% van de gevallen behalen onze pensioenexperts een hogere pensioen- of lijfrente uitkering dan bij de verzekeraars zelf.

Laatste blogs

Bereken uw pensioenuitkering

22 mei 2023

Welke keuzes zijn er voor pensioenuitkering?

29 april 2023

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar