020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Direct ingaand pensioen; is uitstellen een goed idee?

31 oktober 2022

Pensioenuitkering uitstellen of toch niet?


Met de lage rekenrentes voor pensioenen van de afgelopen jaren krijgen wij vaak de vraag om de pensioenuitkering uit te stellen om zo gebruik te maken van een hogere rente. Een hogere rente kan zeker een verschil maken in pensioenuitkering, maar toch is het in de meeste gevallen niet verstandig om de aankoop van hun pensioenuitkering uit te stellen, want na weken van renteverhoging kan er ineens een stevige renteverlaging volgen.

Gemist pensioenuitkeringen vaak niet meer terug te verdienen


Voorbeeld
U bent een man van 68 jaar en op 31 oktober komt er een koopsom vrij van € 100.000,-. U krijgt dan bij directe ingang een vaste uitkering van ongeveer € 550,- per maand. Bij uitstel van 3 maanden mist u € 1.650,- aan pensioenuitkeringen. Dit bedrag kunt u met de minimale verschillen in rentes vaak niet meer terugverdienen tijdens de looptijd.


Uitstel vanwege de 10% uitkering ineens opnemen

Veel klanten hebben ook vragen om de pensioenuitkering uit te stellen vanwege de mogelijkheid uit het pensioenakkoord om per 1 januari 2023 ineens 10% op te nemen.

Nadelen hierbij zijn:

1.       Een verlaging van het ouderdomspensioen

2.       Eenmalige hoge uitkering is extra inkomen en belasting tegen hoger IB-tarief

3.       een toekomstig stijgende rente wordt jaarlijks al in de uitkering verwerkt


Wilt u ook deskundig advies over uw direct ingaand pensioen?

Een hoog/laag uitkering zou in bovenstaande situatie een goed alternatief kunnen zijn. Bent u gevoelig voor het risico van uitstel, dan is een variabel pensioen wellicht ook een goed alternatief.

Het is belangrijk om een goede afweging tussen de mogelijkheden te maken. Onze pensioenexperts behalen in 95% van de gevallen een hogere pensioen- of lijfrente uitkering dan bij de verzekeraars zelf! Wij helpen graag!

Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20