020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Direct Ingaand Pensioen

25 september 2022
Het direct ingaand pensioen is een in de meeste gevallen levenslange pensioenuitkering die u aankoopt met een opgebouwd pensioenkapitaal.
 

Binnenkort met pensioen?

Er komt dan in de meeste gevallen op de pensioendatum een bedrag vrij waarvan u zelf een uitkering kan aankopen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u kiezen voor een levenslange – of tijdelijke uitkering die het beste bij u past.

U gaat dus (bijna) met pensioen en met het pensioenkapitaal dat u op de pensioendatum krijgt, koopt u een pensioenuitkering aan, dit pensioenkapitaal noemen we de koopsom. Hoe hoger de koopsom, hoe hoger uw uitkering. Bij de berekening van uw pensioenuitkering wordt er rekening gehouden met de koopsom, de kosten, de rente, de gemiddelde levensverwachting én welke variant u heeft gekozen.
 

Hoe lang duurt een pensioenuitkering?


In de meeste gevallen kopen onze klanten een levenslange uitkering aan koopt voor zichzelf en eventueel voor hun partner. Zolang u in leven bent ontvangt u een pensioenuitkering.

Hoe vaak krijg ik een pensioenuitkering?

U beslist zelf hoe vaak u de uitkering krijgt: iedere maand, ieder kwartaal, ieder halfjaar of ieder jaar.

Wat gebeurt er met mijn pensioen na overlijden?

Na overlijden gaat direct het partnerpensioen in, als dit is meeverzekerd. Het partnerpensioen is vaak 70% van het ouderdomspensioen. Het partnerpensioen wordt uitgekeerd zolang uw partner leeft. Heeft u geen partner? Of hebt u geen partnerpensioen meeverzekerd? Dan vervalt het pensioenkapitaal. Wilt u dit voorkomen? Dan kunt u een contraverzekering aankopen. Deze verzekering keert eenmalig een bedrag uit aan uw nabestaanden als u overlijdt. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs.

Laatste blogs

Uw pensioen en andere uitkeringen

16 juni 2024

Wat zijn de wijzigingen nieuwe pensioenwet?

01 juni 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20