020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Welke keuzes heeft u voor uw pensioenuitkering?

11 september 2022

Heeft u via u werkgevers een bedrag opgebouwd voor uw pensioen? Dan moet u van het opgebouwde bedrag zelf een pensioenuitkering aankopen. 

Op onze website kunt u eenvoudig en gratis de hoogste uitkering berekenen voor het aankopen van uw pensioen berekenen. Onze deskundig pensioenadviseurs helpen u daarna graag verder voor het maken van de juiste keuze.


Eerder met pensioen?

In uw pensioenregeling staat hoeveel eerder u met pensioen kunt. Meestal kan het pensioen vijf jaar voor de AOW-leeftijd (gedeeltelijk) laten ingaan.

U hoeft dan niet (gedeeltelijk) te stoppen met werken. Wit u uw pensioen meer dan vijf jaar voor de AOW-leeftijd laten ingaan? Dan moet u wel stoppen met werken voor het deel dat uw pensioen al ingaat.  Uw pensioen (veel) eerder laten ingaan, is dus alleen interessant als u hiervoor voldoende pensioen hebt opgebouwd. Of als u genoeg aanvullend inkomen hebt.

Later met pensioen

Uitstellen van uw pensioen is mogelijk in uw pensioenregeling afgesproken. Als u hiervoor kiest, ontvangt u uw pensioenuitkering vanaf een latere datum dan de pensioendatum in de pensioenregeling. Een levenslange pensioen moet uiterlijk vijf jaar na de AOW-leeftijd ingaan.

Het is niet verplicht om te blijven werken tot uw levenslange pensioenuitkering ingaat. U kunt dus ook op de pensioendatum stoppen met werken maar de pensioenuitkering pas later ontvangen. De mogelijkheden hiervoor kunnen verschillen per pensioenuitvoerder.


Kunnen wij u helpen?

Op Pensioenkoers.nl kunt u eenvoudig en gratis de hoogste uitkering berekenen voor het aankopen van uw pensioen berekenen. Onze deskundig pensioenadviseurs helpen u daarna graag verder voor het maken van de juiste keuze.

Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20