020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Levenslange pensioenuitkering aankopen?

03 juni 2021
Bij een vrijkomend pensioenkapitaal moet u van de opgebouwde waarde een pensioen laten uitkeren. Een pensioenuitkering is altijd een levenslange uitkering.
  

Meer pensioen door shoppen bij aankoop pensioen

Het staat u vrij om te bepalen bij welke bank of verzekeraar u uw pensioen aankoop onderbrengt. Dit kan tot honderden euro's per jaar schelen.

De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de rentestand op het moment van het aanvragen van de levenslange pensioenuitkering. De verschillen tussen banken- en verzekeraars kunnen groot zijn. Hier kunt u hoogte pensioenuitkering vergelijken.

Lagere pensioenuitkering door lage rentestanden

De rekenrente staat momenteel erg laag, dit is nadelig voor de levenslange pensioenuitkering, omdat die daardoor ook lager uitvalt.

Er zijn 2 mogelijkheden om toch een hoger pensioen te ontvangen:
1. Pensioen doorbeleggen / variabel pensioen;
2. Hoog / laag pensioen;


Variabel pensioen, pensioen doorbeleggen

Vanwege de lage rentestanden is het wettelijk mogelijk om na pensioengerechtigde datum door te beleggen. Het idee is dat de beleggingsresultaten hoger zijn dan de huidige lage rente en dat zo een hogere pensioenuitkering kan worden verkregen op de langere termijn.

Er zijn ook nadelen bij doorbeleggen: de beleggingsresultaten kunnen tegenvallen waardoor de uitkering van uw pensioen nog lager uitvalt. Lees hier meer over variabel pensioen.


Hoog / laag pensioen

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een 'hoog / laag pensioen'. Hierbij ontvangt u bijvoorbeeld de eerste 10 jaar een hogere pensioenuitkering en daarna een lagere pensioenuitkering voor de rest van uw leven.

In veel gevallen bent u als pensionado veel actiever vlak na uw pensioen, waardoor de inkomensbehoefte in die periode ook hoger is. Lees meer over het hoog / laag pensioen.

Laatste blogs

Hoeveel pensioen kan ik aankopen?

13 juli 2024

Wat krijg ik als ik met pensioen ga?

29 juni 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20