020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Welke keuzes zijn er voor mijn pensioenuitkering?

01 mei 2021
De keuze voor uw pensioen­uitkering hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het loont wel om uw pensioenkapitaal te vergelijken bij uitkeren door uw bank of verzekeraar. Hieronder staan de belangrijkste keuzes met betrekking tot aankopen van pensioen:
 

Wat is levenslang ouderdomspensioen?

Bij ouderdomspensioen is een levenslange pensioenuitkering vaak de standaard keuze. Het pensioenkapitaal is in de meeste gevallen hiervoor bedoeld bij pensionering en de uitkering is tot aan uw overlijden.
 
Bij een levenslang ouderdoms­pensioen is er ook een partner­pensioen standaard inbegrepen. Dat wil zeggen dat uw partner na uw overlijden 70% van de pensioenuitkering ontvangt die u zou ontvangen. Als uw partner zelf voldoende inkomen of pensioenuitkering heeft, kunt u samen afzien van het partner­pensioen en u ontvangt dan zelf een hogere pensioen­uitkering.

U bepaalt zelf het verloop van uw levenslange pensioen­uitkering. Dit kan een levenslange vast uitkering per maand zijn of u kunt ook kiezen voor een uitkering die juist de eerste jaren na uw pensionering hoger is aangezien u graag meer financiële ruimte wilt hebben direct na uw pensionering.
 

Wat is een tijdelijke pensioenuitkering?  

U mag een pensioen­kapitaal dat voor levenslang ouderdoms­pensioen bestemd is sommige gevallen ook gebruiken voor een tijdelijk ouderdoms­pensioen.

Een tijdelijk ouderdoms­pensioen is een pensioen­uitkering tot uw AOW-leeftijd. Of u daarvoor kunt kiezen, is afhankelijk van de hoogte van uw pensioen­kapitaal.
 
Houd er wel rekening mee dat uw pensioen­kapitaal op is zodra u de AOW-leeftijd bereikt. Dat hoeft geen probleem te zijn als u voldoende heeft aan uw AOW-uitkering en eventuele andere inkomsten.
 

Wat is prepensioen?

Prepensioen is mogelijk als uw pensioen­kapitaal daarvoor bedoeld is in de pensioenvoorwaarden.
 
Bij prepensioen kan u kiezen tot welke leeftijd u de pensioen­uitkering ontvangt. U kunt kiezen voor een pensioen­uitkering tot uw 65e jaar of tot u de AOW leeftijd heeft bereikt. Dit kan een goede keuze zijn als u nog andere pensioenuitkeringen ontvangt naast het prepensioen.

Hoe kan ik eenvoudig mijn pensioenuitkering vergelijken?

Op www.pensioenkoers.nl/berekenen kunt u snel en eenvoudig de hoogste uitkering voor uw vrijkomende pensioenkapitaal berekenen. Na het invoeren van uw gegevens worden de uitkeringen van verschillende aanbieder getoond. De offerte van uw keuze kunt u online aanvragen en onze adviseurs helpen u verder voor het maken van de juiste keuze.


Laatste blogs

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Afspraken wet toekomst pensioenen

26 februari 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20