020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Binnenkort pensioen of lijfrente aankopen?

19 januari 2021
Heeft u geen idee wat de mogelijkheden zijn bij vrijkomen van uw pensioen of lijfrente kapitaal?
 
Slechts 29 procent van de mensen die pensioen opbouwt, is bekend met het shoprecht. Dit shoprecht geldt overigens niet voor iedereen: wanneer u meedoet aan een middelloonregeling of eindloonregeling, dan krijgt u als u met pensioen gaat niet een pot geld ineens, maar een maandelijkse pensioenuitkering.
 
U kunt dus zelf een pensioen aankopen bij een beschikbare premieregeling. Ook in een lijfrente verzekering is het opgebouwde kapitaal bedoelt als aanvulling op uw pensioen of om voor uw nabestaanden inkomen te regelen vanaf de pensioengerechtigde datum. Op het moment kunt u van het kapitaal een pensioen- of lijfrente uitkering aankopen.

Offertes online vergelijken

Doet u mee aan een beschikbare premieregeling of valt er een lijfrente vrij, dan komt er op de pensioendatum een kapitaal vrij. De verzekeraar waar u dat bedrag hebt opgebouwd zal in alle gevallen een voorstel doen voor een maandelijkse uitkering.

De meeste mensen accepteren dat voorstel, maar het loont om een vergelijking te maken van de verschillende aanbieders. U mag namelijk meerdere offertes opvragen, of een financieel adviseur vragen om dat uit te zoeken. Dat scheelt in sommige gevallen wel 9 procent per maand. Maak gratis en vrijblijvend een berekening op www.pensioenkoers.nl/berekenen 

Uniform Pensioen Overzicht

U kunt op het Uniform Pensioen Overzicht (UPO) eenvoudig nakijken aan wat voor soort regeling  Ook staat op www.mijnpensioenoverzicht.nl alle informatie over uw pensioen.

Laatste blogs

Uw pensioen en andere uitkeringen

16 juni 2024

Wat zijn de wijzigingen nieuwe pensioenwet?

01 juni 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20