020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Aankopen pensioen door vrijkomend werkgeverspensioen?

30 november 2020

Aankopen pensioen door vrijkomend werkgeverspensioen?

Komt je werkgeverspensioen vrij en moet u binnenkort een pensioenuitkering aankopen, dan word u geconfronteerd met een lage levenslange uitkering door de huidige lage rente. Veel klanten die nu een pensioen aankopen stellen vaak de vraag om de aankoop uit te  stellen en te wachten op een hogere rente voor meer pensioenuitkering. Echter uitstellen kent een maximale termijn. U kunt niet zomaar zelf besluiten dat u het aankopen van uw pensioen even uitstelt. Hoe zit het ook alweer met die mogelijkheden en wettelijke termijnen voor de aankoop van een pensioenuitkering?


Wat is de wettelijke termijn voor pensioenaankoop?

De basisregel is simpel: de fiscus accepteert een redelijke termijn van zes maanden na het vrijkomen van de pensioenpolis voor aankoop van een pensioenuitkering Doet u dit niet, dan ziet de fiscus dit als fiscale afkoop en wordt de hele pensioenuitkering in een keer belast. U betaalt dan maximaal 52% belasting, plus 20% boete in de vorm van revisierente. 

Hoe lang heb ik uitstel bij een  pensioenknip regeling?

Het is mogelijk om doormiddel van een pensioenknip eerst een uitkering van twee jaar aan te kopen en de rest van de levenslange uitkering pas na die twee jaar te regelen. Misschien is de rente dan gestegen en profiteert u dan voor de rest van uw leven van een hogere pensioenuitkering.


Wat is wijsheid voor aankoop van mijn pensioen?

De lage rente maakt het niet erg interessant is om nu een pensioenuitkering aan te kopen. Daarom is het goed dat er alternatieven zijn zoals de pensioenknip om even een hogere rente af te wachten, maar het is natuurlijk niet bekend hoe dat zal lopen.
Onze deskundige pensioenadviseurs kunnen u adviseren bij het aankopen van een pensioenuitkering. Ook kunt u gratis een vergelijking maken op onze vergelijkingsite www.pensioenkoers.nl/berekenen

Laatste blogs

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Gratis berekening van pensioenuitkering

24 mei 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20