Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur     020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Lagere gemiddelde pensioenuitkering. Wat zijn mijn opties?

30 september 2020


Ik heb gehoord dat het nu geen goed moment is om een pensioenuitkering te kopen. Hoe zit dat?

De hoogte van de rente telt mee om te bepalen hoeveel pensioen u krijgt. Hoe hoger de rente, hoe hoger de uitkering. Maar andersom is het ook: een lage rente betekent een lage uitkering voor uw pensioen. Op dit moment is de rente laag. Daardoor is ook de pensioenuitkering flink lager dan u misschien had verwacht.

Wat kan ik doen om een hogere pensioenuitkering te krijgen?

U kunt wachten met het kopen van uw pensioenuitkering voor uw lijfrente- of pensioenkapitaal. Dit kan tot maximaal vijf jaar nadat u uw AOW-leeftijd hebt bereikt.

Is doorbeleggen met een lijfrente of bankspaarrekening voor een hogere pensioenuitkering een optie?

U kunt ook kiezen voor het doorbeleggen van uw vrijkomende lijfrentekapitaal of vrijkomend saldo op uw bankspaarrekening. Dan blijft u het pensioengeld beleggen nadat de pensioenuitkering is ingegaan. U maakt dan kans op een hogere uitkering bij de aankoop van uw pensioen maar loopt ook meer risico. Vergelijk bij het aankopen van uw pensioen vrijblijvend op onze vergelijkingsite www.pensioenkoers.nl/berekenen de hoogte van pensioenuitkering. Onze deskundige adviseur gaan samen met u kijken voor de beste oplossing voor uw pensioen.
 

Waarom neemt de gemiddelde pensioenuitkering met bijna 5% af?

In 2020 is de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling (waarbij de uitkering niet vaststaat) met ongeveer 5 procent afgenomen. De oorzaken hiervan zijn de huidige lage rentestanden, waardoor het aankopen van pensioen duurder is geworden, en de ontwikkelingen op de beurzen.

Als u zelf pensioen opbouwt met een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening, moet u op de afgesproken einddatum het opgebouwde kapitaal omzetten in het aankopen van een pensioenuitkering. Daarvoor zijn regels. 

Ik moet binnenkort een pensioenpuitkering kopen. Wat kan ik het beste doen?

Direct ingaande lijfrentes, direct ingaand pensioenen en bankspaarrekeningen zijn ingewikkelde financiële producten. Vraag om advies bij een deskundig pensioen adviseur of kijk voor meer informatie op www.pensioenkoers.nl

Laatste blogs

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Gratis berekening van pensioenuitkering

24 mei 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar