Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur     020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoogte uitkering bij direct ingaand pensioen leidt steeds vaker tot teleurstelling

01 september 2020

Op 15 augustus 2019 hebben twee polishouders een zaak aangespannen over de zeer lage uitkeringen van direct ingaande pensioen. In beide zaken zijn de klachten van de in hun ogen veel te lage direct ingaand pensioen uitkeringen uiteindelijk ongegrond verklaard.

In 1 van de zaken was een adviseur ingeschakeld waarbij een vergelijking is gemaakt van verschillende aanbieders, waarbij de klant met de hoogste uitkering 450 euro per jaar meer kon krijgen dan het voorstel van de aanbieder waar het direct ingaand pensioen was opgebouwd. De klant had gekozen om de pensioendatum met een jaar uit te stellen.

Een jaar later gaat de klant wel akkoord met een nieuw voorstel die door de oorspronkelijke pensioenverzekeraar is gedaan, echter dit keer dus zonder opnieuw advies in te schakelen en dus ook zonder een vergelijking met andere aanbieders die mogelijk een hogere uitkering konden bieden. Van de 450 euro per jaar voordeel heeft de klant dus niet gebruik gemaakt, terwijl dit wel al een jaar eerder was berekend door de pensioenadviseur.

In de andere zaak claimed de klant dat hij niet op niet op de hoogte was van de mogelijkheid om bij meerdere aanbieders een offerte voor het direct ingaand pensioen op te vragen.

Als klant hoef je dus niet zomaar akkoord te gaan met het voorstel van de aanbieder waar het direct ingaand pensioen loopt! 

Vergelijken loont dus bij het ontvangen een direct ingaand pensioen van uw huidige aanbieder. Bij Pensioenkoers vergelijkt u gratis de hoogte van uw direct ingaand pensioen.

Meer informatie over het maken van een vergelijking of het aanvragen van pensioenadvies kunt u vinden op onze website https://www.pensioenkoers.nl/pensioen-berekenen-vergelijken-uitkeren-aankopen/

Laatste blogs

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Gratis berekening van pensioenuitkering

24 mei 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar