Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur     020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Lage rente en het aankopen van uw pensioen, hoe zit dat?

02 augustus 2020

Lage rente en risico bij het aankopen van uw pensioen


U bent vast bekend met het nieuws dat pensioenen gekort gaan worden of al worden gekort. Bijna alle grote pensioenfondsen hebben al aangegeven dat dit waarschijnlijk aan de orde is of hebben dit inmiddels al gedaan. Wellicht dat uw pensioen is ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij. Let op in dit geval kunt u misschien wel iets doen om uw pensioenuitkering te verbeteren.

Gevolgen van de lage rentestand
Bij een rentestand van 3% of 4%, was het aankopen van een pensioenuitkering op de pensioendatum niet zo’n probleem. Met de huidige rente is het aankopen van een pensioen uitkering wel een probleem. Doordat de rente laag is, kunt u een lager bedrag aan pensioen aankopen.

Wat zijn de mogelijkheden voor een variabel pensioen uitkering?

Om het effect van de lage rente te compenseren, is er de mogelijkheid dat u niet meer ineens het hele bedrag dat u hebt gespaard voor uw pensioen hoeft te gebruiken voor het kopen van uw pensioenuitkeringen. U mag nu per jaar een gedeelte van het pensioenkapitaal gebruiken om uw pensioenuitkering voor dat jaar te kopen en met de rest van het pensioenkapitaal mag u doorbeleggen.

Wat zijn de risico’s van een variabel pensioen uitkering?

Het nadeel van dat variabele pensioen is dat u beleggingsrisico loopt. Het voordeel is dat u met een verstandig beleggingsbeleid rendement kunt maken. Wie nu 5.000 euro per jaar krijgt aan pensioen, wil graag over bijvoorbeeld 10 jaar met zijn pensioen hetzelfde kunnen kopen als in de afgelopen vijf jaar.

Dit ‘variabele’ pensioen is mogelijk voor alle Nederlanders die een dergelijke variabele pensioenpolis hebben lopen en dat zijn er al gauw 1 miljoen. Kijk op https://www.pensioenkoers.nl/variabel-pensioen-berekenen-vergelijken-uitkeren-aankopen/ voor meer over variabel pensioen aankopen.

Ook kunnen onze adviseurs u begeleiden met de vraag of een variabele pensioenuitkering geschikt is in uw situatie! U kunt 24/7 gratis en vrijblijvend alvast een berekening maken op https://www.pensioenkoers.nl/berekenen/ voor de hoogte van uw pensioen uitkering.

Laatste blogs

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Gratis berekening van pensioenuitkering

24 mei 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar