Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur     020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Coronacrisis en een pensioen uitkering aankopen?

28 juni 2020
Als u binnenkort met pensioen, dan kan wat extra aandacht voor uw pensioen situatie geen kwaad. De huidige marktomstandigheden zijn namelijk een bepalende factor voor de hoogte van zijn pensioenuitkering. Door de coronacrisis zijn de beurskoersen en de rentes heel laag. Gevolg? U kunt voor uw vrijkomende pensioenkapitaal een lagere pensioenuitkering aankopen.

Van pensioenkapitaal naar pensioenuitkering

Als u met pensioen gaat dan wordt het pensioenkapitaal omgezet in een (levenslange) pensioenuitkering. De hoogte van deze uitkering wordt onder andere bepaald door de marktrente. Omdat de marktrente op dit moment zó laag is, leidt dit tot een lagere pensioenuitkering per maand. U heeft de volgende opties met betrekking tot de pensioenuitkering.

  • Vaste levenslange pensioenuitkering (gebaseerd op de actuele marktrente);
  • Variabele pensioenuitkering (gebaseerd op de actuele marktrente);
  • Deeltijdpensioen (en deel uitstellen aankoop van een pensioen);
  • Uitstellen van de pensioendatum.


Vergelijk de hoogte van uw pensioenuitkering op www.pensioenkoers.nl 

U staat dus voor een lastige keuze. Zeker dit jaar, met alle onzekere marktomstandigheden die er zijn door de coronacrisis. Zorg daarom voor extra informatie en begeleiding bij het aankopen van uw pensioen.

Meer informatie kunt u vinden op onze website https://www.pensioenkoers.nl/vragen-over-lijfrente-en-pensioen-berekenen/

Laatste blogs

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Gratis berekening van pensioenuitkering

24 mei 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar