Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur
020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Is het verstandig om te winkelen met uw pensioenkapitaal?

02 juni 2020
Is het verstandig om te winkelen met uw pensioenkapitaal?
 
Bij pensioenregelingen bouwt u een pensioenkapitaal op waarmee u later een pensioenuitkering kunt aankopen. Het aankopen van een pensioen mag u zelf uitkiezen, dit heet ‘shoprecht’. Slechts drie op de tien Nederlanders is op de hoogte van dit ‘shoprecht”

Heeft u ook geen idee wat shoprecht inhoudt?
Dan bent u niet de enige. Uit een peiling in opdracht van pensioenverzekeraar Zwitserleven bleek vorig jaar dat slechts 29 procent van de mensen die pensioen opbouwt, bekend is met het shoprecht.  Overigens geldt het shoprecht niet als je aan een middelloonregeling of eindloonregeling meedoet. U krijgt dan als u met pensioen een maandelijkse uitkering en niet een pensioenkapitaal ineens om een pensioen aan te kopen bij een bank- of verzekeraar.

Wilt u ook de hoogste uitkering voor uw vrijkomende lijfrente of pensioen?
Op www.pensioenkoers.nl/berekenen kunt u vrijblijvend een berekening maken voor de hoogte van uw pensioenuitkering binnen 1 minuut. Als u uw gegevens achterlaat, dan nemen wij vrijblijvend contact met u op.

Shoppen loont zeker en het voordeel op uw pensioenuitkering kan al snel oplopen tot honderden euro’s per jaar. Zo bent u verzekerd van de hoogste mogelijke pensioenuitkering!

Laatste blogs

Pensioenuitkering vervroegen naar AOW leeftijd?

25 juli 2021

Levenslange pensioenuitkering aankopen?

03 juni 2021

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar