Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur
020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoe regel ik mijn pensioenuitkering?

30 april 2020
Eindelijk mag ja na jaren werken met pensioen. Via je voormalige werkgevers heb je een pensioenpot opgebouwd waarmee je een pensioenuitkering kan aankopen.

Voordat je op je bankrekening je maandelijks pensioenuitkering ontvangt zijn er een aantal keuzes te maken:
Welke? Lees hieronder de belangrijkste.


Hoeveel pensioen is er eigenlijk opgebouwd?

Je huidige aanbieder heeft informatie over jouw opgebouwde pensioenpot. Ook kan je via www.mijnpensioenoverzicht.nl jouw opgebouwde pensioen bekijken om te weten hoe het ervoor staat.
 

Welke keuzes heb ik?

Met inzicht in de hoogte van jouw pensioen is, kan je een pensioen aankopen. Dit kan maandelijks, per kwartaal of per jaar.
 

Welke mogelijkheden heb ik?

1. Gegarandeerd een gelijkblijvende uitkering
Je ontvangt levenslang een gelijkblijvend bedrag per maand, kwartaal of per jaar.
 
2. Hoog-Laag pensioen
Je ontvangt de eerste vijf of tien jaar een hogere uitkering daarna ontvang je levenslang een lagere pensioenuitkering.
 
3. Variabel pensioen
Je kiest ervoor om te blijven door te beleggen met een gedeelte van jouw pensioengeld. De hoogte van de pensioenuitkering is elk jaar anders en hangt af van het beleggingsrendement, de ontwikkeling van de marktrente, ontwikkeling van de levensverwachting en de kosten van de verzekeraar.
 

Kan ik verzekeraars met elkaar vergelijken?

Met jouw opgebouwde pensioengeld kan je op pensioenkoers alle aanbieders vergelijken voor het aankopen van pensioen. Wij helpen je hier graag bij.
 

Wat is voor mij de beste keuze voor de aankoop van mijn pensioen?

Elke persoonlijke situatie is anders en daarom geven wij graag advies voor de beste keuze voor uw pensioen of lijfrente op basis van uw specifieke behoeften. Een pensioen of lijfrente vergelijken is gratis en na het invullen van uw contactgegevens nemen wij vrijblijvend contact met u op voor het maken van een afspraak.

Laatste blogs

Pensioenuitkering vervroegen naar AOW leeftijd?

25 juli 2021

Levenslange pensioenuitkering aankopen?

03 juni 2021

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar