020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

AOW en uw pensioen

Meer weten over AOW en uw pensioenuitkering?

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen die vanaf AOW leeftijd wordt uitbetaald door de overheid. De uitbetaling wordt verzorgd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De hoogte van de AOW is wettelijk bepaald en wordt jaarlijks aangepast.

De leeftijd waarop u AOW ontvangt is afhankelijk van uw geboortedatum. In uw pensioenoverzicht op www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u uw AOW-leeftijd vinden. U kunt uw AOW-leeftijd ook checken op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) www.svb.nl/aowleeftijd
De hoogte van de AOW is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een alleenstaande ontvangt bijvoorbeeld een hogere uitkering dan iemand met een partner. Ook kan uw AOW verlaagd zijn wanneer u vóór de AOW-ingangsdatum in het buitenland heeft gewoond of gewerkt.

De algemene bedragen die gelden voor de AOW staan vermeld op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) https://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/bedragen/.De bedragen die voor uw specifieke situatie gelden vindt u terug op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Eenvoudig uw expirerend pensioenuitkering berekenen?
Bereken eenvoudig op www.pensioenkoers.nl/berekenen hoe hoog uw expirerende pensioenuitkering wordt bij een groot aantal grote verzekeraars. Niet alle verzekeraars rekenen mee op onze website. Op basis van uw offerte vragen wij de hoogst mogelijke pensioenuitkering aan. Deze berekeningen voor uw pensioenuitkering zijn gebaseerd op de huidige geldende rentes en voorwaarden. Circa 2 maanden voordat uw pensioen in moet gaan kunnen de pensioenoffertes gegarandeerd worden. AOW en uw pensioen

Blijft mijn AOW bedrag altijd hetzelfde?
Nee, de hoogte van de AOW-uitkering wordt aangepast aan de loonontwikkeling. De hoogte van de AOW verschilt bovendien als u alleen woont of samen met iemand anders.  De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld in stappen omhoog naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting.

De Tweede Kamer heeft op 26 maart 2015 ingestemd met dit wetsvoorstel. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel op dinsdag 2 juni 2015 goedgekeurd.

Moet ik mijn AOW zelf aanvragen?
De Sociale Verzekeringsbank (SVB) stuurt u ongeveer vijf maanden voordat u de AOW-ingangsdatum bereikt een brief hoe u AOW kunt aanvragen.  Woont u in het buitenland? Dan moet u de AOW zelf aanvragen. Meer informatie kunt u vinden bij de sociale verzekeringsbank op de website www.svb.nl.

Vrijblijvende pensioen offerte ontvangen?
Gaat uw pensioen binnen 2 maanden in dan kunt u op www.pensioenkoers.nl/berekenen een vrijblijvende offerte aanvragen. Wanneer u via onze site een vrijblijvende offerte aanvraagt controleren wij automatisch de tarieven van alle andere verzekeraars. Ook zijn er een aantal verzekeraars die bereid zijn hun rente te verhogen om zo als beste aanbieder uit ons vergelijk te komen.

Deze offertes vragen wij ook voor u aan. U bent dan verzekerd van de hoogste mogelijke pensioenuitkering voor uw pensioen. Met onze vrijblijvende en overzichtelijke offerte kunt u zelf eenvoudig vaststellen of het de moeite waard is om over te stappen naar een andere verzekeraar.
Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20