020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Wat krijg ik als ik met pensioen ga?

29 juni 2024
Als u met pensioen gaat, dan krijgt u afhankelijk van uw situatie de volgende pensioenvoorzieningen:
 

AOW

Op de AOW leeftijd krijgt u een basisinkomen volgens de Algemene ouderdomswet (AOW).
 

Pensioen via de werkgever

Of u via uw werk pensioen opbouwt en hoeveel, kunt u het beste navragen bij uw werkgever. Werkgevers en pensioenfondsen zijn verplicht u te informeren over uw pensioen.
 

Aanvullend pensioen

Een aanvullend pensioen is zelf te regelen door het afsluiten van een pensioenverzekering, een lijfrenteverzekering of een koopsompolis. Vermogen opbouwen voor later kan ook via (bank-)sparen of beleggen.
 

Pensioen voor zelfstandige ondernemers

Als zelfstandig ondernemer bouwt u in ieder geval AOW op. Voor een aanvullend pensioen moet u zelf zorgen, bijvoorbeeld door het afsluiten van een pensioenverzekering, een lijfrenteverzekering of een koopsompolis. Vermogen opbouwen voor later kan ook via (bank-)sparen of beleggen. U kunt jaarlijks een percentage van de winst aan de fiscale oudedagsreserve toevoegen afhankelijk van uw situatie.
 

Wat moet u regelen als u met pensioen gaat?

Gaat u binnenkort met pensioen?.  De volgende zaken dient u te regelen:

  • AOW aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB)
  • Aankopen van een pensioenuitkering voor uw pensioenverzekering en lijfrenteverzekering bij uw pensioenuitvoerder, bank of verzekeraar. U krijgt uw aanvullend pensioen op de datum die u afspreekt met uw pensioenuitvoerder.
  • Heeft u buiten Nederland gewoond of gewerkt? Dan heeft u misschien ook in dat land aanvullend pensioen opgebouwd. Vraag het aanvullend pensioen aan bij de buitenlandse pensioeninstantie
  • Gaat uw inkomen omlaag omdat u met pensioen gaat? Dan kunt u mogelijk een toeslag krijgen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag. U vraagt toeslagen aan bij Dienst Toeslagen. Heeft u al een toeslag? Dan heeft u misschien recht op meer toeslag, doe dat binnen 4 weken.
  • Kijk voor een overzicht van de opbouw van uw pensioen en AOW op mijnpensioenoverzicht.nl.


Pensioenuitkering berekenen

U heeft nu een beeld van uw pensioen en wat u mogelijk al opbouwt of opgebouwd hebt. Op onze website kunt u gratis en vrijblijvend de hoogte van uw pensioenuitkering berekenen, de aanbiedingen vergelijken en de gewenste offerte via de website opvragen. Vervolgens ontvangt u de aangevraagde offerte geheel vrijblijvend per e-mail. Banken- en verzekeraars bieden via onze website hun standaard tarieven aan. In meer dan 90% van de gevallen lukt het onze deskundige pensioenadviseurs om een hogere pensioenuitkering voor u te realiseren.

Laatste blogs

Hoeveel pensioen kan ik aankopen?

13 juli 2024

Uw pensioen en andere uitkeringen

16 juni 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20