020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Valt uw pensioen- en of lijfrentekapitaal binnenkort vrij? En heeft  u misschien al een brief ontvangen van de bank of verzekeraar waar uw pensioen is opgebouwd. In de brief vindt u de voorlopige waarde van de uitkering, de datum waarop het geld vrijkomt (de expiratiedatum) en in de meeste gevallen ook een voorbeeld van een lijfrente-uitkering.

U bent niet verplicht om te kiezen voor deze aanbieder om uw pensioen uit te laten keren. U mag shoppen met uw pensioenkapitaal voor de hoogste uitkering. Het is verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, want dat kan aanzienlijk schelen voor de hoogte van uw pensioenuitkering.
  

Hoe zit het met opgebouwd pensioen of lijfrente uitkeren?

Heeft u aanvullend pensioen opgebouwd en gaat u binnenkort AOW ontvangen? Dan is het verstandig om u goed te laten adviseren over de verschillende uitkeringsmogelijkheden naast uw collectieve pensioen wat is opgebouwd via uw werkgever(s). Wat precies uw rechten en plichten zijn, is afhankelijk van de fiscale herkomst van uw lijfrente, onze deskundige pensioenadviseurs hebben hiervan de benodigde kennis en ervaring.
 

Waar moet ik op letten bij uitkeren bij overlijden voor nabestaanden?

Wilt u een deel van uw pensioen en/of lijfrentekapitaal bij overlijden wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden? Dan moet u goed opletten voor overgang op de langstlevende bij het kiezen van een pensioen of lijfrente. Bij een lijfrente van een verzekeraar krijgen de nabestaanden bij overlijden in de regel niets. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Laatste blogs

Uw pensioen en andere uitkeringen

16 juni 2024

Wat zijn de wijzigingen nieuwe pensioenwet?

01 juni 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20