020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoe bepaal ik de hoogte van mijn pensioenuitkering?

22 mei 2023
Heeft u pensioen(en) opgebouwd waarvoor u zelf uw pensioenuitkering moet aankopen? Dan komt het bedrag hiervoor (je pensioenkapitaal) op uw pensioendatum vrij. Maak op onze bereken pagina een snelle berekening van uw mogelijke pensioenuitkering bij alle aanbieders in Nederland. 
 

Heb ik zekerheid met een vaste pensioenuitkering?

De hoogte staat vast vanaf de pensioendatum, maar er zijn verschillende keuzes om de uitkering aan te passen aan uw wensen en persoonlijke situatie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hogere uitkering de eerste jaren en een lagere daarna. 
   

Wat zijn de voordelen van een vaste pensioenuitkering? 

  1. Bij de aankoop van een vaste pensioenuitkering is er vanaf dat moment zekerheid over de hoogte ervan. Dit geldt ook voor het partnerpensioen bij overlijden. Uitkeringen blijven gelijk blijft, ook als de prijzen stijgen (inflatie).
  2. Bij aankoop is er een keuzemoment en daarna heeft u er geen omkijken meer naar. 
  3. Er is de mogelijkheid om te kiezen voor een vaste pensioenuitkering die de eerste jaren hoger is en daarna lager. Er is een keuze tussen één en tien jaar.
  4. Er worden geen beleggingen uitgevoerd met het pensioengeld. 


Wat is het voordeel van eerder pensioen uitkeren?

Er is iets voor te zeggen om uw pensioen eerder te ontvangen. Hoe hoger het inkomen na uw pensioen hoe meer u kunt besteden tijdens die periode. Binnen is binnen. Verder hoeft u het uitgekeerde pensioen niet op te maken, maar kan het ook alvast opzij worden gezet voor later.


Waar kan ik mijn pensioen aankopen?

Op onze pagina pensioenuitkering berekenen kunt u een gratis berekening maken van uw pensioenuitkering tussen verschillende banken en verzekeraars. U kunt meerdere vergelijkingen maken en offertes aanvragen door het invullen van uw gegevens.



Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20