020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Welke keuzes zijn er voor pensioenuitkering?

29 april 2023
Heeft u altijd gewerkt bij werkgever en daar een pensioenkapitaal opgebouwd?  Dan moet u van het opgebouwde bedrag zelf een pensioenuitkering aankopen.

 

Hoe kan ik eerder met pensioen?

In de pensioenregeling staat hoeveel eerder u met pensioen kunt. In de meeste gevallen kan uw pensioen vijf jaar voor de AOW-leeftijd (gedeeltelijk) laten ingaan. U hoeft dan niet (gedeeltelijk) te stoppen met werken. Wit u uw pensioen meer dan vijf jaar voor de AOW-leeftijd laten ingaan? Dan moet u wel stoppen met werken voor het deel dat uw pensioen al ingaat.  Uw pensioen (veel) eerder laten ingaan, is dus alleen interessant als u hiervoor voldoende pensioen hebt opgebouwd. Of als u genoeg aanvullend inkomen hebt.

 

Kan ik ook later met pensioen?

Als u hiervoor kiest, dan ontvangt u uw pensioenuitkering vanaf een latere datum dan de pensioendatum in de pensioenregeling. Een levenslange pensioen moet uiterlijk vijf jaar na de AOW-leeftijd ingaan. Het is niet verplicht om te blijven werken tot uw levenslange pensioenuitkering ingaat. U kunt dus ook op de pensioendatum stoppen met werken maar de pensioenuitkering pas later ontvangen. De mogelijkheden hiervoor kunnen verschillen per pensioenuitvoerder.

 

Waar staat de hoogte van mijn pensioenuitkering?

Op de website van de overheid kunt u de hoogte van de pensioenuitkering en AOW inzien. Inloggen kan eenvoudig met Digi-D. Er staat bijvoorbeeld hoeveel werknemerspensioen u hebt opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder(s). Ook ziet u hoeveel AOW-uitkering je ontvangt afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hoogte van de netto pensioenuitkering is ook aangegeven met een schatting van de netto pensioenuitkering en een overzicht van het nabestaandenpensioen bij overlijden.

 

Vrijblijvende berekening van uw pensioenuitkering

Op onze pagina pensioenuitkering berekenen kunt u een gratis berekening maken van uw pensioenuitkering tussen verschillende banken en verzekeraars. U kunt meerdere vergelijkingen maken en offertes aanvragen door het invullen van uw gegevens.

 

Hoe kies ik de beste pensioenuitkering?

Wij geven u persoonlijk advies op maat en kijken welke pensioenuitkering past bij uw persoonlijke wensen en financiële situatie.
  • Zekerheid over de hoogte van uw pensioenuitkering 
  • Administratief regelen van uw pensioenuitkering, waardoor er geen omkijken naar heeft 
  • Diverse keuzes, zodat de pensioenuitkering bij uw persoonlijke situatie past 



Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20