020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

U werkt en uw pensioen gaan binnenkort uitkeren, wat nu?

29 januari 2023
Uw pensioen gaan binnenkort uitkeren, wat moet ik doen?
Het pensioen gewoon laten uitkeren terwijl ik blijf werken? Of pensioen uitstellen?

 
Voor AOW-leeftijd pensioen laten uitkeren?

U betaalt meer belasting bij uitkeren van het pensioen voor de AOW-leeftijd. Zeker als u ook nog recht hebt op diverse toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en aio aanvulling. Het laten ingaan van uw pensioen kan dan zeer nadelige gevolgen hebben.

Het totale inkomen neemt namelijk toe doordat het pensioen uitkeert bovenop uw salaris, met als resultaat een lagere of zelfs helemaal geen belasting toeslagen meer. Na de AOW-leeftijd betaalt u minder belasting dan wanneer u werkt. .
 

Wat is voordeel van eerder pensioen uitkeren?

Er is iets voor te zeggen om uw pensioen eerder te ontvangen. Hoe hoger het inkomen na uw pensioen hoe meer u kunt besteden tijdens die periode. Binnen is binnen. Verder hoeft u het uitgekeerde pensioen niet op te maken, maar kan het ook alvast opzij worden gezet voor later.
 

Vergelijk uw pensioenuitkering en vraag advies

Iedere situatie is anders! Het effect van uw pensioen laten ingaan naast het salaris kan gunstig uitpakken en dan kunt u eerder geniet van uw vrijheid. Neem niet op basis van natte vingerwerk of een algemeen voorbeeld een beslissing. Vraag advies bij een deskundig pensioenadviseur en maak alvast een globale berekening van uw pensioensituatie. Op pensioenkoers.nl kunt vrijblijvend een berekening maken van uw pensioenuitkering. U kunt ook contact opnemen met onze adviseurs om uw situatie in kaart te brengen en een berekening maken van de gewenste situatie voor een weloverwogen beslissing.

Laatste blogs

Afspraken wet toekomst pensioenen

26 februari 2024

Hoe werkt pensioen in het buitenland?

10 februari 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20