020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Afspraken wet toekomst pensioenen

26 februari 2024
De Wet toekomst pensioenen is sinds 1 juli 2023 in werking. Daarmee is de overgangsfase gestart waarin werkgevers en werknemers met elkaar afspraken gaan maken en pensioenuitvoerders deze afspraken gaan uitvoeren.

Tijdens deze overgangsfase is het van belang om op de hoogte te blijven  over wat er hetzelfde blijft en wat er verandert in de pensioenregeling.

 

Wijzigingen nieuwe pensioenregeling

  1. De belastingvrijstelling voor pensioenopbouw in de derde pijler verruimd van 13% tot 30%, zodat bijvoorbeeld zelfstandigen meer pensioen kunnen opbouwen.
  2. Het transitie-financieel kader treedt in werking, waardoor pensioenfondsen de pensioenen sneller kunnen verhogen als de financiële mogelijkheden er zijn.
  3. De wachttijd voor het opbouwen van pensioen is afgeschaft. Iedere werknemer wiens werkgever een pensioenregeling heeft bouwt dan vanaf de eerste dag pensioen op.
  4. De nieuwe norm voor keuzebegeleiding is van kracht. Pensioenuitvoerders moeten hun deelnemers nog beter begeleiden bij het maken van keuzes voor hun pensioen.
Meer informatie over de nieuwe pensioenregels is te vinden op de website van onsnieuwepensioen. Persoonlijke informatie over de uw eigen pensioenvoorziening volgt later via uw pensioenuitvoerders.

 

Indexatie van pensioenuitkering

De afgelopen jaren gingen de pensioenuitkeringen niet of nauwelijks omhoog.
  1. In het nieuwe pensioenstelsel is het mogelijk voor pensioenuitvoerders om de opbrengst van hun beleggingen te gebruiken om de pensioenuitkeringen te verhogen, echter als tegenzit, kunnen de pensioenuitkeringen ook omlaag. Er zijn wel buffers opgenomen voor de verlagingen in de nieuwe pensioenwet.
  2. Het is duidelijker en persoonlijker hoeveel pensioen er is opgebouwd. Het pensioen van een deelnemer is voortaan alle premie die namens die deelnemer is betaald, plus het rendement dat dit geld heeft opgeleverd.
  3. De premie die werknemers betalen op elke leeftijd komt ten gunste komt van hun eigen pensioen in plaats van opbouwen van het meeste pensioen aan het einde van de loopbaan. Werkeloosheid of een ander baan heeft hierdoor minder grote gevolgen.

 

Controleer uw pensioenregeling

De pensioenuitvoerders zullen u informeren over de nieuwe pensioenregeling. Het is wel zaak de contactgegevens te controleren zodat u de informatie ontvangt over de overgang naar de nieuwe pensioenregels. 

 

Hoogte van uw pensioenuitkering berekenen?

Op mijnpensioenoverzicht heeft u inzicht in al uw opgebouwde pensioenregelingen. Op onze vergelijkingssite kunt u gratis uw pensioenuitkering vergelijken en een indicatie krijgen van de hoogte van uw pensioenuitkering. Wij zetten alles helder op een rij en zorgen voor de juiste keuze bij het aankopen van uw pensioen. Onze pensioenadviseurs staan voor u klaar met advies en wij beantwoorden graag al uw vragen.

Laatste blogs

Hoeveel pensioen kan ik aankopen?

13 juli 2024

Wat krijg ik als ik met pensioen ga?

29 juni 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20