020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoe zorg ik voor een optimale pensioenuitkering als ik met pensioen ga?

11 november 2023
Dit is een vraag die veel mensen zich stellen als ze de pensioenleeftijd naderen. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals uw persoonlijke situatie, de wensen en financiële mogelijkheden. In deze blog post staan enkele tips om u te helpen een optimale pensioenuitkering te krijgen als uw met pensioen gaat.
 

Tip 1: Bepaal uw pensioendoel


Bepaal eerst wat uw pensioendoel is. Hoeveel inkomen heeft u nodig om comfortabel te leven? Wat zijn uw plannen en dromen voor u pensioen? Wilt u bijvoorbeeld reizen, hobby's uitoefenen, vrijwilligerswerk doen of meer tijd doorbrengen met uw familie en vrienden? Door uw pensioendoel te bepalen, kun u berekenen hoeveel pensioenkapitaal u nodig hebt om dat doel te bereiken.
 

Tip 2: Maak een overzicht van uw pensioenopbouw


Het tweede is een overzicht maken van de pensioenopbouw. Hoeveel pensioen is er al opgebouwd bij huidige en vorige werkgevers? Hoeveel AOW krijgt u van de overheid? Heeft u zelf gespaard of belegd voor uw pensioen? Door al deze bronnen van pensioeninkomen in kaart te brengen, kunt u zien of er een verschil is tussen u gewenste pensioeninkomen en het inkomen dat u al hebt opgebouwd.
 

Tip 3: Vul het pensioengat aan


Het derde wat u moet doen, is uw pensioengat aanvullen. Als u een tekort hebt aan pensioeninkomen, zijn er verschillende manieren om dat aan te vullen. U kunt bijvoorbeeld langer doorwerken, extra sparen of beleggen, of gebruik maken van fiscale voordelen zoals lijfrente of banksparen. U kunt ook kiezen voor een andere vorm van pensioenuitkering, zoals een hoog-laagconstructie of een variabele uitkering. Deze opties hebben elk hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om goed te vergelijken en advies in te winnen voordat u een keuze maakt.
 

Tip 4: Houd rekening met risico's en onzekerheden


Het vierde is rekening houden met risico's en onzekerheden. U weet immers nooit wat de toekomst brengt. Zo kunnen er veranderingen optreden in de wetgeving, de inflatie, de rente, de beurskoersen, de levensverwachting of u persoonlijke situatie. Deze factoren kunnen invloed hebben op de hoogte en de duur van uw pensioenuitkering. Daarom is het verstandig om regelmatig uw pensioensituatie te evalueren en zo nodig aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

 

Tip 5: vergelijk uw pensioenuitkering voor de hoogste uitkering


Het vergelijken van een pensioenuitkering is dus geen eenvoudige klus. Het is verstandig om hierbij advies in te winnen van een onafhankelijke pensioenadviseur die jouw situatie goed kent en die alle opties voor jou op een rijtje kan zetten. U hebt namelijk hard gewerkt om een optimale pensioenuitkering te krijgen, dus nu is het tijd om daarvan te profiteren met de hoogste uitkering die u kunt ontvangen voor uw pensioen.

Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20