Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur
020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Vergelijk je rijk!

29 oktober 2019
Neem een willekeurige winkelstraat in Nederland en leg een biljet van € 50 op straat.
Grote kans dat dit niet lang blijft liggen en het biljet in de zak van de eerste de beste voorbijganger verdwijnt.
 

Niemand laat toch geld liggen?! 

Niets is minder waar! Jaarlijks laten duizenden mensen geld liggen.
Vaak gaat het dan ook nog om veel grotere bedragen dan € 50.
 
Heel veel Nederlanders sparen maandelijks voor een oudedagsvoorziening in de vorm van een lijfrente of een pensioen. Wanneer het opgespaarde kapitaal vrijkomt en moet worden omgezet in een uitkering gaan de meeste mensen klakkeloos akkoord met het voorstel dat wordt ontvangen van de verzekeraar of bank waar het kapitaal is opgebouwd. Simpelweg omdat men niet bekend is met de mogelijkheid om met het vrijkomende kapitaal te “shoppen” naar de beste aanbieder.
Door een goede vergelijking te maken tussen de diverse aanbieders is het mogelijk aanzienlijk voordeel te behalen in de vorm van een hogere uitkering.
 
Ter illustratie een voorbeeld, mevrouw Dekkers heeft jarenlang gespaard via de werkgever een lijfrentekapitaal opgebouwd bij verzekeraar A. Op haar 65ste komt het mooie bedrag van € 100.000 beschikbaar voor de aankoop van haar pensioen. Dat is een levenslange maandelijkse uitkering ter aanvulling van haar pensioen en AOW. Van verzekeraar A ontving mevrouw Dekkers een voorstel dat haar jaarlijks een bedrag ad € 4.000 per jaar uitkeert. Doordat mevrouw Dekkers op de hoogte was van de mogelijkheid om te “shoppen” met haar beschikbare pensioenkapitaal kwam zij uiteindelijk uit bij verzekeraar B die haar onder dezelfde voorwaarden en exact dezelfde uitgangspunten een uitkering aanbood van € 4.550 per jaar!
 
Een verschil van wel € 550 per jaar! aangenomen dat mevrouw Dekkers nog 20 jaar leeft is dat een financieel voordeel van in totaal wel € 11.000. En dat alleen door goed te vergelijken.
 
Wanneer mensen een nieuwe tv of digitale camera kopen wordt vaak in diverse winkels gekeken en het internet afgezocht naar de goedkoopste aanbieder van het gewenste product. Het is uit onwetendheid dat men met een vrijkomend pensioenkapitaal meteen akkoord gaat met het eerste de beste offerte.
 
Gelukkig is er steeds meer aandacht voor dit onderwerp. Zo was er onlangs bijvoorbeeld een uitzending van Tros Radar gewijd aan de diverse mogelijkheden om snel en eenvoudig een vergelijking te maken tussen de diverse verzekeraars.
 

Wij adviseren U de vergelijking te maken op de site van www.pensioenkoers.nl

Hier kunt U eenvoudig de uitgangspunten voor de gewenste lijfrente of pensioen invoeren en vervolgens krijgt U meteen de offerte van een tiental verzekeraars in verschillende varianten. Hoog- laag pensioen, met en zonder nabestaandenpensioen, een variabel pensioen (op basis van beleggen, u kunt het allemaal vergelijken.
Zo kunt U meteen zien wat de verschillen zijn tussen de diverse aanbieders en daar uw voordeel mee doen. Objectief, eenvoudig en transparant.
 
Vervolgens kunt U de gewenste offerte ook meteen afsluiten.
Apple Tree handelt vervolgens de gehele aanvraag verder voor U af en voor U het weet heeft U een nieuwe polis in handen van de verzekeraar die U het meeste uitkeert en geniet u maandelijks van het voordeel.  

Vergelijk je rijk is in dit geval geen loze reclameslogan maar een feit!


Laatste blogs

Pensioenuitkering vervroegen naar AOW leeftijd?

25 juli 2021

Levenslange pensioenuitkering aankopen?

03 juni 2021

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar