020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Pensioenkapitaal opgebouwd en pensioenuitkering aankopen?

16 oktober 2022

Wat zijn de mogelijkheden als u voor uw pensioendatum met pensioenkapitaal een pensioen moet gaan aankopen?


Uw pensioenkapitaal kan een gegarandeerd pensioenkapitaal zijn of kan afhankelijk zijn van de koers van de beleggingseenheden op dit moment. Als gevolg van de inflatie- en energiecrisis zijn er heftige koersbewegingen waar te nemen en dat heeft impact op uw pensioenvermogen. Bij de aankoop van uw pensioenuitkering heeft dit ook effect, want van een hoger pensioenkapitaal koopt u een hogere pensioenuitkering aan, en andersom.

Vanwege de lage marktrente is het aankooptarief voor een pensioen laag, dat is van invloed op de hoogte van de pensioenuitkering, want een lagere marktrente betekent een lagere pensioenuitkering.

Valt de pensioenuitkering lager uit dan verwacht?


Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van uw situatie als u te maken heeft met een tegenvallend pensioenkapitaal en een lage rente:

1.       Pensioendatum uitstellen

2.       Wachten met aankopen

3.       Deeltijd pensioen

4.       Variabel pensioen

5.       Pensioendatum uitstellen

 

Meer weten over pensioenadvies?

Pensioenkoers zorgt ervoor dat u een duidelijk overzicht krijgt en weloverwogen keuzes kunt maken voor uw pensioen. Onze deskundige pensioenadviseurs behalen in 95% van de gevallen een hogere pensioen- of lijfrente uitkering dan bij de verzekeraars zelf!

Maak gratis een online vergelijking van uw pensioenuitkering!

Bij Pensioenkoers kunt u zelf online de hoogste uitkering voor uw pensioen vergelijken en een offerte ontvangen. In veel gevallen kunnen wij u een hogere uitkering aanbieden. Graag zoeken wij samen met u uit wat voor u de maximale uitkering is die aansluit op uw wensen! Laatste blogs

Afspraken wet toekomst pensioenen

26 februari 2024

Hoe werkt pensioen in het buitenland?

10 februari 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20