020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Gaat uw een levenslange pensioen uitkering aankopen?

09 juli 2022
Bij het vrijkomen van een pensioenpolis is het verplicht om het opgebouwde pensioenkapitaal levenslang laten uitkeren. Bij het aankopen van die pensioen uitkering heeft u de mogelijkheid om een uw pensioen uitkering te vergelijken en zelf te bepalen bij welke verzekeraar u uw pensioen onderbrengt.

Pensioenshoppen is altijd aan te raden voor de hoogste uitkering

Er is geen verplichting om uw pensioen aan te kopen bij de verzekeraar waar het pensioen is opgebouwd. In veel gevallen kunnen wij een hogere uitkering aanbieden dan bij eigen verzekeraar, dit kan wel honderden euro's per jaar schelen. De hoogte van de pensioenuitkering is altijd afhankelijk van de rentestand op het moment van het aanvragen van de levenslange pensioen uitkering.

Heeft u ook een partner en heeft u partnerpensioen opgebouwd?

Dit noemen we nabestaandenpensioen, dit houdt in dat uw partner bij overlijden 70% van de pensioen uitkeringen zal ontvangen tijdens zijn of haar leven. Bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd starten de pensioen uitkeringen tot aan het overlijden.


Pensioenshoppen? 
Ga naar #Direct vergelijken#

Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20