020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Pensioen uitkeren

15 juni 2022

Pensioenkapitaal uit laten keren?


Pensioen laten uitkeren
Als u een pensioen hebt opgebouwd, dan komt er een moment dat uw het pensioen kan laten uitkeren. De eerste vraag is vaak: wie biedt de hoogste uitkering? Maar er is meer om over na te denken bij de aankoop van uw pensioen.

Een pensioen uitkering is bedoeld om levenslang aan te kopen. Een uitzondering hierop is het AOW-overbruggingspensioen. Gaat u vóór de AOW-datum met pensioen, dan is het mogelijk om onder voorwaarden een deel van uw pensioenkapitaal aan te wenden voor een tijdelijke uitkering van uw  pensioendatum tot de AOW-ingangsdatum. Bijvoorbeeld bij voldoende opgebouwd prive vermogen of bij een slechte gezondheid.

Wel of geen overgang op de partner?


Bij overlijden na de pensioendatum, vervalt het ouderdomspensioen. Vaak wordt gekozen dat de partner daarna een partnerpensioen ontvangt van 70% van het ouderdomspensioen. Echter, op de pensioendatum is er recht op uitruil in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld als uw partner voldoende inkomen of vermogen heeft of door een groot leeftijdsverschil of gezondheidsproblemen.


Bij het aankopen van pensioen kunnen en moeten keuzes worden gemaakt. Onze deskundige pensioenadviseurs kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze op basis van uw persoonlijke omstandigheden. Daarbij gaat het vaak om het verkrijgen van een hogere uitkering, betere verdeling van de pensioen uitkering, verwachtingen, afhankelijkheid, gezondheid en fiscaliteit. Misschien nog wel veel belangrijker: Wat sluit aan bij uw levensfase en hoeveel pensioenuitkering heeft u nodig van de AOW leeftijd tot het overlijden?

Weet wat je doet en laat je informeren en adviseren. Een gemaakte keuze bij het aankopen van pensioen is een definitieve keuze waarop niet kan worden teruggekomen.

Waar kan ik mijn pensioen uitkering vrijblijvend berekenen en vergelijken?


Op onze pagina pensioen uitkeren kunt u snel, vrijblijvend en eenvoudig de hoogste uitkering bij het aankopen van uw pensioen berekenen. Onze deskundig pensioenadviseurs helpen u graag verder voor het maken van de juiste keuze.

Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20