020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Welke keuzes zijn er bij pensioenuitkering?

13 mei 2022
Stel dat u binnenkort of over een paar jaar met pensioen gaat. Weet u dan welke mogelijkheden u kan kiezen om uw pensioenuitkering goed aan te laten sluiten?

Hieronder een aantal mogelijkheden:

Hoog/laag pensioenuitkering.


Bij een hoog/laag constructie wordt in de eerste jaren een hoger pensioen uitgekeerd en in de jaren daarna een lager pensioen. Dit komt vaak voor bij pensioengerechtigden die in de eerste jaren van een pensioen een hoger inkomen willen ontvangen. Denk hierbij aan reizen, verbouwing of omdat het pensioen ingaat voor uw AOW leeftijd.
 

Ingangsdatum pensioen vervroegen.

U kunt uw pensioen vervroegen als u bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken. Houdt u er hierbij wel rekening mee dat de hoogte van de pensioenuitkeringen zullen dalen.

Vanaf 60 jarige leeftijd heeft u de mogelijkheid om naast de pensioenuitkering blijven werken. Het maakt dan niet uit of dit in dienstverband of als zelfstandige gebeurt. Bent u jonger dan 60 jaar en wilt u het pensioen laten ingaan, dan moet u stoppen met werken.

Uitstellen ingangsdatum pensioen 

Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd kunt u alleen uw pensioenuitkering uitstellen als u blijft werken. Bij 100% van het pensioengevend loon moet het pensioen gaan uitkeren, ook al blijft u doorwerken. Ook moet het pensioen 5 jaar na et bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd gaan uitkeren.

 
Gaat u binnenkort met pensioen? U bent van harte welkom om op de site van Pensioenkoers om een vrijblijvende berekening te maken van uw pensioenuitkering tussen verschillende banken en verzekeraars. U kunt meerdere vergelijkingen maken en offertes aanvragen door het invullen van uw gegevens.

Laatste blogs

Hoe werkt een pensioenuitkering voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA)?

15 april 2024

Hoeveel pensioen heb ik later nodig?

18 maart 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20