020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoe werkt het aankopen van lijfrente uitkeringen als aanvulling op mijn pensioen?

07 oktober 2021
Niet ieder pensioen geeft voldoende inkomen als u met pensioen gaat. Ook bij overlijden is de pensioenuitkering voor de nabestaanden vaak niet voldoende om behoorlijk van rond te komen.

Daarom is het verstandig om een aanvulling te hebben in de vorm van een lijfrente. In die lijfrente bouwt u een kapitaal op om een aanvulling op dat pensioen of om voor de nabestaanden voldoende inkomen te regelen.  Op het moment dat de aanvulling nodig is wordt van het lijfrente kapitaal een lijfrente (de uitkeringen) aangekocht als aanvulling op het pensioen.

Welke soorten lijfrente uitkeringen zijn er?

U kunt de lijfrente uitkeringen als aanvulling op uw pensioen aankopen bij een bank of een verzekeraar, Het maakt niet uit waar het pensioenkapitaal is opgebouwd en u kunt met de uitkering 'shoppen' voor uw pensioen en er een lijfrente van aankopen die u pas bij u pensioen situatie wilt. Op de pagina Lijfrente uitkeringen leest u meer over de verschillen tussen lijfrente en pensioen uitkeringen.

Hoe koop ik een lijfrente of pensioen uitkering aan?

Na uw keuze voor een lijfrente uitkering is het tijd voor de aankoop. Hoe gaat het aankopen van een lijfrente of pensioen in zijn werk? Wat is vooral belangrijk om op te letten bij het aankopen van de lijfrente? We nemen het door op de pagina Aankopen lijfrente- en pensioenuitkering.

Wat gebeurd er als een bank of verzekeraar waar mijn pensioenkapitaal staat in de problemen komt?

Het kan een groot bedrag zijn dat u heeft opgebouwd in uw lijfrente verzekering. Kan het dan gebeuren dat u uw lijfrente kapitaal niet kan gebruiken voor uw pensioen? Op de pagina pagina lijfrente en pensioen staan verschillende vragen en antwoorden over de veiligheid van uw pensioenkapitaal.

Laatste blogs

Welke keuzes zijn er bij pensioenuitkering?

13 mei 2022

10% pensioenuitkering in één keer opnemen pensioenakkoord

31 maart 2022

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20