020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Pensioenuitkering vervroegen naar AOW leeftijd?

25 juli 2021

Hoe zit het met mijn AOW en pensioenuitkering?

 

Pensioenuitkering ontvangen vanaf uw AOW leeftijd? Dit kan zorgen voor een goede start van uw pensioen en het inkomen waarvan u kan genieten. Het is echter wel belangrijk om uw pensioenzaken goed te regelen en van te voren een financieel plan te maken met betrekking tot uw AOW en aanvullende pensioenuitkeringen.

Hieronder staan de belangrijkste zaken waar moet u rekening mee houden voor het vervroegen van uw pensioenuitkeringen op de AOW leeftijd:

In welke stappen gaat de AOW leeftijd omhoog?

 
De eerste AOW-uitkering ontvangt u vanaf de dag waarop de AOW-leeftijd is bereikt. De AOW-leeftijd is afhankelijk van uw geboortedatum en hieronder staan de leeftijden voor de komende jaren:
  • In 2021 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 4 maanden.
  • In 2022 66 jaar en 7 maanden.
  • In 2023 66 jaar en 10 maanden.
  • In 2024 en 2025 67 jaar.
  • Vanaf 2025 is de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting.
Meer informatie kunt u vinden op AOW leeftijden SVB
 

Pensioenleeftijd gelijkstellen aan AOW-leeftijd

De meeste pensioenuitkeringen hebben een volledig uitkering vanaf de 68e jarige leeftijd en dit kan afwijken van uw AOW leeftijd. In dat geval heeft u minder pensioeninkomen om van te leven de eerste jaren van uw pensioen.

Om de pensioenleeftijd gelijk te stellen aan de AOW-leeftijd, moet u in de meeste gevallen zelf actie ondernemen. Begin hier op tijd mee, want pensioenuitvoerders hebben een minimale verwerkingstermijn nodig.
 

Hoe werkt het vervroegen van mijn pensioenuitkering?

Bij www.pensioenkoers.nl bekijken onze deskundige pensioenadviseurs of uw pensioenuitkering eerder in te laten gaan samen met de AOW leeftijd. Ook kunt u gebruik maken van een hoog / laag pensioen., waarbij u een hogere pensioenuitkering kan ontvangen gedurende de eerste jaren van uw pensioen.   

Checklist pensioenuitkering bij bereiken AOW leeftijd
  • Wat is uw AOW leeftijd als u met pensioen gaat;
  • Wanneer ontvangt u uw pensioenuitkeringen en wat zijn de mogelijkheden;
  • Vergelijk uw pensioenuitkeringen: hier kunt hoogte pensioenuitkering vergelijken en kunt u laten adviseren door een adviseur van Pensioenkoers

Laatste blogs

Pensioen uitkeren

15 juni 2022

Welke stappen zijn nodig bij een aankopen van een pensioen?

04 juni 2022

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20