Telefonisch bereikbaar tot 18:00 uur     020 - 470 09 20
Mijn Apple Tree     @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Aankopen van pensioen in 2021?

29 december 2020

Waar moet ik aan denken bij aankopen van pensioen in 2021?

U bent bij een pensioenverzekeraar pensioen aan het opbouwen of heeft dat gedaan. Dat pensioengeld is belegd. Als u met pensioen gaat worden de beleggingen verkocht, zodat u er uw pensioen mee kunt aankopen.

 
Dat uitkeren van uw pensioen gaat via een pensioenverzekeraar. U kunt zelf bepalen bij welke pensioenverzekeraar u uw opgebouwde pensioenkapitaal onderbrengt. Ongeveer vier maanden voor uw pensioendatum ontvangt u een brief van Pensioenverzekeraar met uitleg over de te nemen stappen rond uw pensioen ingangsdatum en een schatting van de hoogte van uw pensioenkapitaal dat op de pensioendatum beschikbaar zal zijn.

Met deze gegevens kunt u zelf bij offertes vergelijken bij verschillende aanbieders. Deze offertes kennen een relatief korte geldigheidsduur, want ongeveer een maand voor uw pensioendatum ontvangt u een brief van de pensioenverzekeraar met de definitieve hoogte van uw pensioenkapitaal. U heeft vervolgens een maand om te bepalen bij welke verzekeraar u pensioen wilt aankopen.

Hoe vergelijk ik mijn opties bij het aankopen van mijn pensioen?

Bij het vrijkomen van een opgebouwd pensioenkapitaal loont het om goed te zoeken naar een geschikte pensioenverzekeraar. Het is belangrijk om eerst uw persoonlijke financiële situatie en (inkomens)behoefte te bepalen en vervolgens een passende aanbieder te zoeken door het maken van een vergelijking.
 
Daarbij moet u ook de wettelijk bepalingen voor ogen houden. Een pensioen moet bijvoorbeeld levenslang uitkeren en mag niet in één keer worden uitbetaald.

Verschillen in de hoogte van de uitkering kunnen groot zijn. Dat komt doordat verzekeraars verschillende rente percentages en kosten hanteren. De hoogte van uw pensioenuitkering wordt bepaald aan de hand van drie factoren:
·       De rente;
·       Het verzekeringselement (de overlevingskans, deze bepaalt hoe lang een verzekeraar verwacht dat uw levenslange uitkering zal gaan lopen);
·       De kosten.

Hoe kan ik eenvoudig de hoogte van mijn pensioenuitkering vergelijken?

Op deze website www.pensioenkoers.nl/berekenen kunt u snel en eenvoudig de hoogste uitkering voor uw vrijkomende pensioenkapitaal berekenen. Na het invoeren van uw gegevens worden de offertes van verschillende verzekeraars vergeleken. De offerte van uw keuze kunt u online aanvragen en deze krijgt u dan toegestuurd.

Houdt voor u start de gegevens van uw pensioenkapitaal bij de hand. Deze heeft u ontvangen van uw pensioenverzekeraar. Tijdens het doorlopen van de website wordt deze informatie gevraagd. Deze site opereert onafhankelijk van de pensioenaanbieders. Op basis van uw vergelijking kunt u de meest geschikte (hoogste) aanbieding in de markt te selecteren. Met onze deskundige medewerkers kunt u de offertes of uitvoering van de pensioenuitkering van de door u geselecteerde pensioenverzekeraar bespreken bij de aankoop van uw pensioen.

Laatste blogs

Pensioen of lijfrente uitkeren

25 mei 2024

Gratis berekening van pensioenuitkering

24 mei 2024

Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering voor uw pensioen en lijfrente vinden lastig? Pensioenkoers vergelijkt meerdere aanbieders bij aankopen pensioen en lijfrentes. Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten van uw direct ingaand pensioen of direct ingaande lijfrente.
Onze pensioenexperts staan voor u klaar met advies voor de aankoop van uw pensioen of lijfrente en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu open. Tot 18:00 bereikbaar