020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl

Direct uw lijfrente of pensioen berekenen

Bereken en vergelijk direct de lijfrente en pensioen aanbiedingen.

Bereken direct uw uitkering

LIJFRENTE OF PENSIOEN IN HET BUITENLAND

Woont u in het buitenland en beschikt u over een vrijkomend lijfrente- of pensioenkapitaal?
In veel gevallen krijgt u te maken met een zeer beperkt aantal banken en verzekeraars die u een uitkering kunnen aanbieden.

Pensioenkoers.nl is gespecialiseerd in het omzetten van het door u opgebouwde lijfrente- of pensioenkapitaal in een uitkering bij de bank of verzekeraar met de hoogste uitkering. Ook als u in het buitenland woonachtig bent! Bovendien kunnen wij voor u een vrijstelling voor de inhouding van loonbelasting aanvragen bij de Belastingdienst.

Pensioen ontvangen in het buitenland?
Als u na uw pensionering woont in het buitenland woont of naar het buitenland gaat verhuizen, dan blijft u recht houden op het pensioen dat u heeft opgebouwd in Nederland. Uw AOW kunt u van de Nederlandse overheid ook in het buitenland krijgen. Echter de hoogte van de AOW-uitkering is afhankelijk van het land waar u woont.

De alleenstaandenuitkering en de eventuele partnertoeslag op de AOW worden alleen uitbetaald als u in een land woont waarmee Nederland afspraken heeft gemaakt over de naleving van de regels en de controle daarop. Is er geen afspraak met het land waarin u gaat wonen? Dan krijgt u de AOW-uitkering voor een samenwonende. U maakt dan dus geen aanspraak op ofwel een alleenstaandenuitkering ofwel een partnertoeslag. U heeft verder alleen recht op de inkomensondersteuning AOW als u in een land woont waarmee Nederland afspraken heeft gemaakt over de naleving van de regels en de controle daarop.

Is er sprake van inkomstenbelasting over mijn pensioen?
Waar u ook woont: u moet over uw AOW en uw werknemerspensioen inkomstenbelasting betalen. In welk land u belasting verschuldigd bent, hangt af van afspraken tussen Nederland en het land waar u gaat wonen. 

Met veel landen, zoals Spanje, België en Duitsland, heeft Nederland belastingverdragen die bepalen dat u in u nieuwe woonland belasting betaalt. Het Informatiecentrum Belastingdienst Buitenland (tel. 055 5385385) kan u vertellen of Nederland een verdrag heeft met het land waar u gaat wonen.

Heeft mijn pensioen gevolgen voor mijn zorgverzekering?
Uw vertrek naar het buitenland heeft ook gevolgen voor de zorgverzekering. Meer hierover kunt u vinden bij Zorginstituut Nederland.
 
Bent u benieuwd naar onze dienstverlening?
Neem dan direct contact op met een van onze experts via (+31) (0)20 - 470 09 20 of vraag de pensioen en/of lijfrente offerte direct aan via onze website.

Zie ook
Pensioen en lijfrente berekenen
Pensioen berekenen
Variabel pensioen
AOW
Pensioenknip
Lijfrente berekenen
Banksparen berekenen

Offerte aanvragen

 

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering vinden lastig? Wij maken het graag gemakkelijk voor u.
Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten. Onze
experts staan voor u klaar met advies en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu gesloten.