020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl
direct online uw pensioen berekenen | vrijblijvend offertes opvragen | eenmalige afsluitkosten | telefonische ondersteuning

Hoogste uitkering voor uw lijfrente of pensioen in het buitenland?

Woont u in het buitenland en beschikt u over een vrijkomend lijfrente- of pensioenkapitaal?
In veel gevallen krijgt u te maken met een zeer beperkt aantal banken en verzekeraars die u een uitkering kunnen aanbieden.

Pensioenkoers.nl is gespecialiseerd in het omzetten van het door u opgebouwde lijfrente- of pensioenkapitaal in een uitkering bij de bank of verzekeraar met de hoogste uitkering. Ook als u in het buitenland woonachtig bent! Bovendien kunnen wij voor u een vrijstelling voor de inhouding van loonbelasting aanvragen bij de Belastingdienst.

Pensioen ontvangen in het buitenland?
Als u na uw pensionering woont in het buitenland woont of naar het buitenland gaat verhuizen, dan blijft u recht houden op het pensioen dat u heeft opgebouwd in Nederland. Uw AOW kunt u van de Nederlandse overheid ook in het buitenland krijgen. Echter de hoogte van de AOW-uitkering is afhankelijk van het land waar u woont.

De alleenstaandenuitkering en de eventuele partnertoeslag op de AOW worden alleen uitbetaald als u in een land woont waarmee Nederland afspraken heeft gemaakt over de naleving van de regels en de controle daarop. Is er geen afspraak met het land waarin u gaat wonen? Dan krijgt u de AOW-uitkering voor een samenwonende. U maakt dan dus geen aanspraak op ofwel een alleenstaandenuitkering ofwel een partnertoeslag. U heeft verder alleen recht op de inkomensondersteuning AOW als u in een land woont waarmee Nederland afspraken heeft gemaakt over de naleving van de regels en de controle daarop.

Is er sprake van inkomstenbelasting over mijn pensioen?
Waar u ook woont: u moet over uw AOW en uw werknemerspensioen inkomstenbelasting betalen. In welk land u belasting verschuldigd bent, hangt af van afspraken tussen Nederland en het land waar u gaat wonen. 

Met veel landen, zoals Spanje, België en Duitsland, heeft Nederland belastingverdragen die bepalen dat u in u nieuwe woonland belasting betaalt. Het Informatiecentrum Belastingdienst Buitenland (tel. 055 5385385) kan u vertellen of Nederland een verdrag heeft met het land waar u gaat wonen.

Heeft mijn pensioen gevolgen voor mijn zorgverzekering?
Uw vertrek naar het buitenland heeft ook gevolgen voor de zorgverzekering. Meer hierover kunt u vinden bij Zorginstituut Nederland.
 
Bent u benieuwd naar onze dienstverlening?
Neem dan direct contact op met een van onze experts via (+31) (0)20 - 470 09 20 of vraag de pensioen en/of lijfrente offerte direct aan via onze website.

Zie ook
Pensioen en lijfrente berekenen
Pensioen berekenen
Variabel pensioen
AOW
Pensioenknip
Lijfrente berekenen
Banksparen berekenen

 
Klanten vertellen | Service Desk

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering vinden lastig? Wij maken het graag gemakkelijk voor u.
Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten. Onze
experts staan voor u klaar met advies en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20