020 - 470 09 20       @ info@pensioenkoers.nl

Direct uw lijfrente of pensioen berekenen

Bereken en vergelijk direct de lijfrente en pensioen aanbiedingen.

Bereken direct uw uitkering

PENSIOENKNIP

Tot 1 juli 2017 kunt u nog gebruik maken van de Pensioenknip. Bij de pensioenknip kunt u de aankoop van het pensioen gedeeltelijk uitstellen en hiermee speculeren op de ontwikkeling van de rente.

Hoe werkt de pensioenknip?
Allereerst berekenen wij voor u welke gegarandeerde pensioen u op dit moment zou kunnen aankopen. Deze uitkering is het uitgangspunt voor de knip. De verzekeraar rekent vervolgens voor u uit welke bedrag er nodig is om deze uitkering gedurende 2 jaar aan u te kunnen doen. Als vuistregel kunt u 24 x de maanduitkering aanhouden.

Vervolgens wordt het gehele pensioenkapitaal overgedragen naar de nieuwe verzekeraar. Het benodigde kapitaal wordt onttrokken aan het vermogen en gebruikt voor de uitkering in de eerste 2 jaar. Het resterende kapitaal, het grootste deel van uw pensioenkapitaal, wordt 2 jaar uitgesteld.

Na afloop van de pensioenknip stopt de tijdelijke uitkering en komt het resterende kapitaal beschikbaar voor aankoop van een levenslang pensioen. Op dat moment kunt u opnieuw kiezen bij welke verzekeraar u het pensioen laat uitkeren en of u dit op basis van rente of beleggingen wenst te doen.

Uitkering na de knip hoger of lager?
De hoogte van de uitkering na de knip is onzeker. Kiest u voor gegarandeerde uitkering dan is de hoogte van de uitkering afhankelijk van de tarieven die verzekeraars op dat moment aanbieden. Hierbij spelen ontwikkeling van de rente en de levensverwachting een belangrijke rol. Een aantal mogelijke scenario’s hebben wij voor u doorgerekend.
  • Scenario 1: Rente en levensverwachting gelijk = -3%
  • Scenario 2: Rente gelijk en levensverwachting +1jaar = -6%
  • Scenario 3: Rente +1% en levensverwachting gelijk = +10%
  • Scenario 4: Rente -1% en levensverwachting gelijk = -16%
Bovenstaande percentages zijn afgerond en gebaseerd op een gemiddelde pensioenaanvraag. Indien u een offerte aanvraagt voor een pensioenknip brengen wij kansen en risico’s die voor uw situatie van toepassing zijn graag in kaart.

Vragen of Advies
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of behoefte aan advies over uw persoonlijke situatie dan kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze experts. U kunt ons bereiken via 020-4700920 of info@pensioenkoers.nl.

Vrijblijvende offerte
Heeft u geen vragen meer en ontvangt u graag een offerte voor pensioen vraagt u deze dan aan via onze website. Via onderstaande knop kunt u een berekening maken voor een gegarandeerd pensioen en kunt u aangeven dat u graag een alternatief op basis van de pensioenknip wenst te ontvangen.

Zie ook
Berekenen pensioen en lijfrente
Pensioen
Variabel pensioen
Lijfrente
Banksparen berekenen
Pensioen in het buitenland

Offerte aanvragen

Experts in pensioenen en lijfrentes

De hoogste uitkering vinden lastig? Wij maken het graag gemakkelijk voor u.
Wij zetten alles helder op een rij en helpen u met kiezen en afsluiten. Onze
experts staan voor u klaar met advies en beantwoorden graag al uw vragen.

  020 - 470 09 20

Nu gesloten.